Pietų Korėjos palydovo darytose nuotraukose matyti, kad Huičono užtvankos šliuzo vartai atidaryti, o 550 mln. tonų talpos vandens rezervuare vandens lygis sumažėjęs iki 10 proc. galimos talpos, informuoja telegraph.co.uk.

Užtvanką pradėjo statyti 2009 m. Buvo numatyta, kad ji pagamins 300 000 kilovatų elektros ir išspręs nuolatinę elektros stygiaus Pchenjane problemą.

Bet, kaip rašoma Pietų Korėjos „Ilbo“ laikraštyje, dėl žemo vandens lygio hidroelektrinė negamina elektros.

Nuo pat pradžių atsirado sunkumų įgyvendinti šį projektą.

2011 m. balandį baigus pirmą statybų etapą, 100-o metrų aukštyje stovinti 555-ių metrų pločio užtvanka buvo su įtrūkimais, iš jos nutekėdavo vanduo.

Šaltinių Šiaurės Korėjoje teigimu, Kim Jong Ilas mirė nuo širdies smūgio 2011 m. gruodžio 17 d., o jo širdis sustreikavo todėl, kad tuometį šalies vadovą labai sunervino prastai atlikti darbai svarbiausioje Šiaurės Korėjos jėgainėje.

„Po pranešimo apie vandens nutekėjimą Kim Jong Ilas išplūdo pareigūnus ir paliepė sutaisyti užtvanką, – pasakojo šaltinis. – Nesitverdamas pykčiu jis nuskubėjo apžiūrėti užtvankos ir paskui staiga mirė.“

Po dviejų dienų Šiaurės Korėjos žiniasklaida pranešė, kad Kim Jong Ilas mirė nuo širdies smūgio traukinyje. Rašyta, kad širdies smūgis ištiko nuo streso ir pervargimo.