ES delegacija, taip pat Vokietijos, Prancūzijos, Didžiosios Britanijos, JAV ir kitų šalių ambasadoriai susitiko su A. Hamdoku jo rezidencijoje, pranešta trečiadienį jų bendrame pareiškime „Twitter“ tinkle.

„Džiaugiamės, kad radome jį geros sveikatos. Toliau raginame visiškai grąžinti jam laisvę“, – sakoma JT integruotos pereinamojo laikotarpio pagalbos misijos (UNITAMS) pareiškime.

Trečiadienį išplatintame JAV ir ES ambasadų Sudane pareiškime diplomatai teigė, kad „Chartume įsikūrusiems ambasadoriams labai svarbu, kad jie galėtų bendrauti su ministru pirmininku“.

Kariuomenė pirmadienį perėmė valdžią Rytų Afrikos šalyje po intensyvios politinės krizės. Netrukus po to prasidėjo gatvių protestai, į kuriuos susirinkę žmonės reikalavo, kad kariuomenė nutrauktų savo dalyvavimą vyriausybėje.

Generolas Abdel Fattah al Burhanas, kuris anksčiau kartu su A. Hamdoku vadovavo pereinamojo laikotarpio vyriausybei, pirmadienį pranešė, kad civilinė vyriausybė buvo paleista, ir paskelbė nepaprastąją padėtį.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją