Tai trečiadienį feisbuke paskelbė ministerijos atstovas spaudai Olehas Nikolenka, praneša „Ukrinform“.

„Ukrainos URM, bendradarbiaudama su kitomis žinybomis, tęsia ukrainiečių, atsidūrusius karo veiksmų zonoje Sudane, gelbėjimo operaciją. Balandžio 24-26 dienomis diplomatai evakavo tris piliečių grupes“, – informavo O. Nikolenka.

Pasak jo, pirmąją grupę sudarė 83 ukrainiečiai ir 4 sudaniečiai – jų šeimų nariai, taip pat 51 užsienietis – Sakartvelo, Peru, Kanados bei Sent Kitso ir Nevio pilietis.

„64 ukrainiečiai pareiškė norą grįžti į tėvynę. Tikimasi, kad jie šiandien užsakomuoju reisu atskris į Lenkiją ir bus pristatyti į Ukrainą“, – sakė URM atstovas.

O. Nikolenkos duomenimis, kitą 5 ukrainiečių grupę pavyko autobusu išvežti į Egipto teritoriją. „Dabar jie saugūs“, – patikino jis.

Dar 3 piliečiai buvo evakuoti koordinuojant veiksmus su Vokietijos vyriausybe.

„Iš viso per kelias kruopščiai suplanuotos operacijos Ukraina iš Sudano jau evakavo 91 savo pilietį“, – sakė URM atstovas.

Jis pažymėjo, kad ministerija toliau stebi situacijos raidą ir imasi priemonių Ukrainos piliečių saugumui Sudane užtikrinti.

„Jei jie norės evakuotis, URM ir Ukrainos ambasada Egipte jiems suteiks maksimalią pagalbą. Mes nepaliksime likimo valiai nė vieno ukrainiečio“, – patikino O. Nikolenka.

Kaip anksčiau pranešė „Ukrinform“, balandžio 15-ąją po kelias dienas tvyrojusios įtampos tarp Sudano armijos ir Greitojo reagavimo pajėgų (RSF) Chartume nuaidėjo sprogimai ir šūviai. Konfliktas kilo dėl siūlomo šalies perėjimo prie civilinio valdymo.

Karo veiksmai Sudane tęsiasi, daugelis Europos šalių deda pastangas evakuoti savo piliečius.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją