Tai penktadienį per televizijos maratoną pareiškė Ukrainos užsienio reikalų ministro pavaduotojas Jevhenas Perebyjnisas, praneša portalas „rbc.ua“.

„Ne, tai ne diplomatinių santykių nutraukimas, bet stiprus diplomatinis signalas šiai šaliai. Mes tikimės, kad Baltarusija išgirs šį signalą ir nežengs žingsnių, kurie dar labiau sukomplikuotų mūsų dvišalius santykius, nes susitikimas su nusikaltėliu – tai žingsnis, kuris vis dėlto blogina mūsų santykius“, - sakė viceministras.

Anot jo, Ukraina tikisi, kad Baltarusija susilaikys nuo tokių žingsnių ir nepalaikys agresoriaus.

Portalas primena, kad balandžio 19 d. Ukrainos užsienio reikalų ministerija po apsišaukėlio Baltarusijos prezidento Aliaksandro Lukašenkos susitikimo su vadinamosios Donecko liaudies respublikos vadeiva Denisu Pušilinu atšaukė ambasadorių Minske Ihorį Kizimą konsultuotis.

Per susitikimą diktatorius domėjosi situacija fronte. „Jūsų vadinamasis centrinis ruožas – jis ten sudėtingiausias. Vyksta labai intensyvūs mūšiai. Tiek į šiaurę, tiek į pietus. Ir Donecko kryptimi. Apšaudymai. Žmonėms sunkoka. Ir ką šiomis aplinkybėmis Baltarusija gali padaryti Donecko labui, kuo mes galime padėti?“ – klausė A. Lukašenka.

Kartu jis patikslino, kad omenyje turima „pagalba atkuriant ir normalizuojant žmonių gyvenimą“.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją