„Parlamentas patvirtino Rustemą Umerovą Ukrainos gynybos ministru“, – socialinėje žiniasklaidoje pranešė įstatymų leidėjas Jaroslavas Železniakas. Jis paskelbė balsavimo lentos nuotrauką, kurioje matyti, kad 338 iš 360 įstatymų leidėjų balsavo už R. Umerovą.

41-erių metų R. Umerovo paskyrimas yra reikšmingas pokytis Kyjivo kariniuose sluoksniuose, praėjus pusantrų metų nuo Rusijos invazijos pradžios.

V . Zelenskis į šias pareigas pasiūlė R. Umerovą dėl jo vaidmens reikalaujant „naujų požiūrių“ Ukrainos gynybos ministerijoje. R. Umerovas pakeičia O. Reznikovą, ėjusį šias pareigas per visą Maskvos invaziją.

Buvęs verslininkas R. Umerovas dalyvavo derybose dėl apsikeitimo belaisviais ir dėl grūdų sandorio. Jis aktyvus Krymo, Rusijos atplėšto nuo Ukrainos ir aneksuoto 2014 m., totorių musulmonų bendruomenėje.

„Tai aukščiausias valstybinis postas, kurį kada nors užėmė totorius (iš Krymo)“, – naujienų agentūrai AFP sakė prezidento administracijos patarėjas Serhijus Leščenka.

Dauguma Krymo totorių pasisako prieš Rusijos įvykdytą pusiasalio aneksiją. Žinoma, kad R. Umerovas palaiko gerus ryšius su Turkija, laisvai kalba turkiškai ir šiek tiek arabiškai, taip pat angliškai.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją