Dabartiniais duomenimis, Rusija, vykdydama rotaciją, išvedė beveik visus savo kariškius iš Baltarusijos, kur jie buvo treniruojami ir rengiami.

Tai penktadienį per spaudos konferenciją pareiškė Ukrainos valstybinės pasienio tarnybos atstovas Andrijus Demčenka, praneša UNIAN.

„Laimė, Rusijos kariškių, kurie buvo Baltarusijos teritorijoje ir dalyvavo mokymuose, skaičius pastaruoju metu tik mažėjo. Dar visai neseniai fiksavome iki 2 tūkst. kariškių, bet įvyko dar viena rotacija ir beveik visi Rusijos kariškiai išvesti iš Baltarusijos teritorijos“, – sakė jis.

Anot atstovo, nereikėtų atmesti galimybės, kad po kurio laiko į Baltarusijos teritoriją bus atgabenti kiti Rusijos daliniai, ir ateityje ši šalis vėl bus naudojama kaip Rusijos kariuomenės poligonas. Tačiau kol kas tokio judėjimo neužfiksuota.

„Padėtis palei sieną su Baltarusija tebėra visiškai kontroliuojama. Nematyti, kad anapus sienos priešas turėtų grupuotę, kuri galėtų įvykdyti antrąją invaziją į Ukrainos teritoriją. Vis dėlto turime būti pasiruošę bet kokiai situacijos raidai“, – pridūrė jis.

Po nesėkmingo „Wagner“ samdinių žygio į Maskvą pasirodė pranešimų, kad dalis jų „persikėlė“ į Baltarusiją.

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis mėnesio pradžioje pažymėjo, kad „Wagner“ Baltarusijoje gali kelti grėsmę Ukrainai, tačiau kol kas jokios rimtos rizikos nėra.