Tai interviu JAV televizijos kanalui „Fox News“ pareiškė Ukrainos prezidento biuro vadovas Andrijus Jermakas.

„Turime aiškiai suprasti, ką Kinija iš tikrųjų turi omenyje ir ką ji pasirengusi padaryti, kad padėtų užbaigti šį karą“, – sakė Ukrainos pareigūnas.

Jis taip pat pabrėžė, kad būtų padaryta labai didelė ir pavojinga klaida, jei Kinija nuspręstų tiekti Rusijai ginklus ir tai, kas padėtų rusams toliau žudyti ukrainiečius, griauti civilinę infrastruktūrą. „Tai prieštarautų Kinijos deklaruojamai pozicijai dėl taikaus sureguliavimo“, – sakė A. Jermakas.

Anot jo, savo didvyriška kova su Rusijos agresija ukrainiečiai pasauliui priminė tikrąsias demokratijos ir laisvės vertybes, kurios visada nugali.

„Per šiuos metus parodėme, kad galime kovoti, ginti ir išlaisvinti okupuotas teritorijas. Ukrainos pergalės formulė – tai pirmiausia mūsų drąsi, didvyriška tauta, stipri susitelkusi visuomenė. Ir, žinoma, galinga partnerių ir sąjungininkų parama“, – pažymėjo A. Jermakas.

Prezidento biuro vadovas dar kartą padėkojo amerikiečių tautai už neįtikėtiną paramą ir pagalbą ukrainiečiams visus šiuos metus.

„Mes niekada to nepamiršime. Esu įsitikinęs, kad mūsų pergalė bus visų pergalė. Ačiū visiems amerikiečiams, prezidentui Joe Bidenui, abiem Kongreso partijoms už paramą mūsų šaliai“, – sakė A. Jermakas.

Jis pabrėžė, kad neseniai įvykęs JAV lyderio vizitas į Kyjivą buvo galingas signalas, rodantis, jog Jungtinės Valstijos ne tik palaiko Ukrainą, bet ir neabejoja jos pergale.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją