„Donecko ir Charkivo srityse tęsiasi Rusijos okupuotų teritorijų išlaisvinimas“, – sakoma ginkluotųjų pajėgų generalinio štabo pranešime. Jame priduriama, kad be kita ko, Charkivo srityje išlaisvintos dvi miesto tipo gyvenvietės Velikij Burliuk ir Dvoryčna.

Patirdama didelį spaudimą dėl pastarųjų Ukrainos karių puolamųjų operacijų, Rusijos gynybos ministerija savaitgalį paskelbė, kad išveda karius iš Charkivo srities. Nepaisant to, ministerija tvirtino, kad tai daroma siekiant atlikti strateginį dalinių „pergrupavimą“.

Sekmadienio vakarą Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis patvirtino, kad jo šalies pajėgos atkovojo strategiškai svarbų Iziumo miestą. Vėliau socialiniuose tinkluose išplito vaizdo įrašai, kuriuose matyti Ukrainos kariai, ant pastatų keliantys nacionalinę vėliavą.

Anot Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generalinio štabo, Rusijos kariai taip pat pasitraukė iš nedidelio Svatovo miesto Luhansko srityje, tačiau ten toliau veikia su prorusiškais separatistais susiję daliniai.

„Ukrainos laimėjimų akivaizdoje, Rusija veikiausiai davė nurodymą patraukti savo karius iš visos Charkivo srities, į vakarus nuo Oskilo upės“, – teigiama pirmadienį paskelbtoje Jungtinės Karalystės (JK) žvalgybos duomenų suvestinėje, kurioje priduriama, kad Ukrainos kariai iki šiol jau atkovojo teritoriją, mažiausiai dukart didesnę už Didįjį Londono regioną.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją