Pastarąją savaitę viešumoje tiek Vakaruose, tiek Lietuvoje, tiek ir pačioje Ukrainoje kalbama ne tiek apie sunkius mūšius fronte, kiek apie tariamą konfliktą tarp Volodymyro Zelenskio ir kariuomenės vado Valerijaus Zalužno. Pasigirdo net spekuliacijų, kad pastarasis gali būti nušalintas nuo pareigų. Ukrainos politikos ir karo ekspertai interviu Delfi paaiškino, iš kur kyla šios kalbos ir kaip tai gali pakenkti Ukrainai. 

Po Ukrainos kariuomenės vado Valerijaus Zalužno dviejų tekstų leidinyje „The Economist“ kilo nemenkas ažiotažas. Vieni jo žodžius suprato kaip prisipažinimą, kad karo laimėti neįmanoma, kiti teigė, kad šiuose tekstuose kaip tik nurodyti būdai pasiekti pergalę. 

Žibalo į ugnį įpylė ir Ukrainos prezidento kanceliarijos atstovai, ir jis pats, kai susitikime su Europos Komisijos pirmininke Ursula von der Leyen pasakė, kad karas tikrai neatsidūrė aklavietėje. Dar toliau nuėjo prezidento kanceliarijos vadovo pavaduotojas Ihoris Žovkva, kuris teigė, jog kalbos apie aklavietę tik „palengvina agresoriaus darbą“ ir sėja „paniką“. Galiausiai nuskambėjo pareiškimai, esą kariuomenės atstovams apskritai nereikėtų užsienio spaudai komentuoti įvykių fronte. 

Tačiau Pandoros skrynia jau buvo atidaryta ir net įtakingiausi pasaulio leidiniai, tokie kaip „The New York Times“ parašė, kad tarp civilinės ir karinės vadovybės Ukrainoje kyla nesutarimų. 

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)