Kaip rašo UNIAN, Rusijos kariai nuo Ukrainos kovotojų nutolę 10 kilometrų, šiuo metu čia atgabenama karinė technika.

Savanoriams teko atsitraukti į paruošiamąsias pozicijas, kad išgelbėtų savo žmones ir tęstų kovinius veiksmus, pranešė bataliono „Kijev-2“ vadas Bogdanas Vojcechovskis.

„Per artimiausią dieną ar dvi atsidursime visiškame „katile“. Atsitraukiame į paruošiamąsias pozicijas, kad išsaugotume žmones ir tęstume šį karą. Čia situacija yra kritinė. Žvalgybos duomenimis, 10 kilometrų atstumu nuo mūsų yra keletas tūkstančių Rusijos karių, jie veža techniką. Mūsų turima informacija, jie turi apie 10 tankų, šarvuočių ir toliau ruošiasi gabenti techniką, o Debalcevę atkirs nuo Ukrainos karių kontroliuojamos teritorijos“, - informavo B. Vojcechovskis.

Šiuo metu savanoriai yra saugūs. Jiems pavyko atsitraukti į paruošiamąsias pozicijas be netekčių.
Šalia Debalcevės esančius blokavimo postus kol kas kontroliuoja ukrainiečiai. Įtampa mieste vis didėja, uždaromos parduotuvės ir prekybos centrai. Rugsėjo 3 d. degė stotis ir degalinė. Naktis iš rugsėjo 3 d. i rugsėjo 4 d. buvo palyginti rami, tačiau aidėjo sprogimai ir šūviai.

Vaizdo įraše – Rusijos karinė kolona

Vaizdo įraše, kurį Ukrainos gilumoje padarė vienas troleibuso keleivis, matyti milžiniška Rusijos tankų, kuro sunkvežimių ir karių kolona, suteikianti vieną stipriausių įrodymų, kad Rusijos kariuomenė pradėjo didelio masto invaziją į Ukrainą, rašo kyivpost.com.

Beveik tris minutes troleibusas važiuoja pro mažiausiai 13 Rusijos kovinių tankų, 42 pėstininkų kovos mašinas, šešis šarvuotus transporterius, 31 sunkvežimį su kariais ir 15 degalų sunkvežimių.

Kyivpost.com daro išvadą, kad vaizdo įraše užfiksuotas visiškai mechanizuotas Rusijos ginkluotųjų pajėgų padalinys.

Jau dvi savaites Rusijos pajėgų apsuptyje

Ukrainos prezidento patarėjo spaudos tarnyba pranešė, kad batalionas „Kijevo Rusia“ prie Debalcevo pateko į Rusijos pajėgų apsuptį.

Šią žinią socialiniame tinkle „Facebook“ pranešė prezidento patarėjo ir partijos „Petro Porošenkos blokas“ pirmininko Jurijaus Lucenkos spaudos tarnybos vadovė Larisa Sargan, skelbia unian.net.

„11 batalionas „Kijevo Rusia“ yra rusų pajėgų apsuptyje. Prie Debalcevo! Vaikinams antrą savaitę žadama sunkioji technika, tačiau iš dangaus ji nenukris! Vadas bijo išvesti vaikinus iš apsupties – nėra nurodymo. Pats tokio sprendimo neprisiima, nes laikys dezertyrais kaip batalioną „Priekarpatė“, – rašė L. Sargan.

Ji taip pat pranešė, kad ten yra ir jos kaimynas Pavelas, kurio namuose laukia žmona ir dukra.

„Vaikinams reikia pagalbos!!! Nekartokite antro Ilovaisko!“, – rašo J. Lucenkos spaudos tarnybos vadovė.

Ukrainos pajėgos sunaikino ne mažiau šimto separatistų ir Rusijos karių

Grupės „Informacinis pasipriešinimas“ operatyviniais duomenimis, Ukrainos kariai atakuoja priešininko gyvąją jėgą ir techniką. Taip pat daugėja apšaudymų ir Rusijos teritorijos, praneša unian.net.

Per šią naktį antiteroristinės operacijos pajėgos sunaikino ne mažiau šimto prorusiškų separatistų ir Rusijos karių. Šią žinią savo „Facebook“ puslapyje pranešė grupės „Informacinis Pasipriešinimas“ koordinatorius Dmitrijus Tymčukas.

„Tuo pat metu, kai pergrupuoja savo pajėgas, Ukrainos kariuomenė atakuoja priešininko gyvąją jėgą ir techniką. Kariniai susirėmimai užfiksuoti Donecke, Horlivkoje, Stukalovo Balkoje, Starobeševėje, Amrosijivkoje. Rusijos ir prorusiškų separatistų aktyvumas pastebimas Luhansko srities Stanišno-Luhansko rajone“, – rašo D. Tymčukas.

Jo teigimu, pastebimas sumažėjęs apšaudymų aktyvumas iš maištininkų ir Rusijos karių pusės, tačiau padaugėjo šūvių tiesiogiai iš Rusijos teritorijos.

„Minosvaidžiai ir RSZO BM-21 „Grad“ apšaudė ukrainiečių pajėgų pozicijas netoli Debalcevo, Nikitino, Faščevko, Krasnaja Talivkos, Plotino“, – pažymi D. Tymčukas.

Taip pat grupės „Informacinis pasipriešinimas“ duomenimis, iš Rusijos teritorijos smogta Ukrainos pajėgoms Dmitrivkos, Pobedos ir Valuisko rajonuose. Šaudyta RSZO BM-30 „Smerč“. Beje, Pobedos rajone iš RSZO „Smerč“ antiteroristinės operacijos pajėgų pozicijos buvo apšaudytos tris kartus.