Apie tai socialiniame tinkle „Facebook“ praneša bataliono „Kijev-1“ vadas Jevgenijus Dejdejus, rašo news.liga.net.

„4.50 val. prasidėjo rimtas artilerinis apšaudymas. Yra sužeistųjų. Krasnohorivka ir Marjinka dega“, – rašo J. Dejdejus.

„Palei visą liniją vyksta rimti mūšiai. Separatistai mėgina prasiveržti. Meldžiamės už savo vaikinus“, – informuoja jis.

Ukrainos premjeras: Rusija ir separatistai pažeidė Minsko paliaubas

Didžiojo septyneto viršūnių susitikimo išvakarėse Rusija eilinį kartą pažeidė Minsko susitarimus dėl situacijos Ukrainoje sureguliavimo ir davė nurodymą savo separatistams pradėti karinę operaciją. Tokią nuomonę išsakė Ukrainos ministras pirmininkas Arsenijus Jaceniukas, rašo korrespondent.net.

„Rusija vakar sužlugdė trišalį (kontaktinės grupės, red.) susitikimą, o šiandien savo teroristams davė nurodymą pradėti karinę operaciją“, – trečiadienį, birželio 3 dieną, pareiškė A. Jaceniukas, apsilankęs Ukrainos ginkluotųjų pajėgų Sausumos kariuomenės Vakarų operatyvinės vadavietės Tarptautiniame taikos ir saugumo centre Javorive, Lvovo srityje.

Jis pažymėjo, kad tai įvyko Didžiojo septyneto viršūnių susitikimo išvakarėse, ir išreiškė viltį, kad šiame susitikime „pasaulio bendruomenė tinkamai įvertins Rusijos agresiją“.

Arsenijus Jaceniukas

„Tai dar vienas iššūkis pasaulio bendruomenei… Tikiuosi, kad Didžiojo septyneto viršūnių susitikime pasaulio bendruomenė teisingai ir adekvačiai atsakys į Rusijos agresiją“, – pažymėjo Ukrainos vyriausybės vadovas.

Pranešama apie 25 sužeistuosius

Donecko srityje esančioje Marjinkoje jau penkias valandas tęsiasi kovos, yra sužeistų Ukrainos karių.

Apie tai pranešė savanoris medikas Armenas Nikogosianas. Jo pateikiamais duomenimis, mūšis prasidėjo apie ketvirtą valandą ryto iš Donecko miesto pusės.

Separatistai šaudo į Marjinkos ir Krasnohorivkos pusę iš sunkiosios karinės technikos – sistemų „Grad“ ir tankų, rašo UNIAN.

Pranešama, kad separatistai nori apsupti Marjinką, tačiau „Antiteroristinės operacijos“ pajėgos ginasi, savo pozicijų neužleidžia 28-oji Ukrainos ginkluotųjų pajėgų brigada.

Ukrainos kariams į pagalbą išsiųsti tankai ir šarvuočiai.

Anot A. Nikogosiano, šiuo metu sužeista apie 25 Ukrainos karių. Kol kas informacijos apie žuvusiuosius nėra.


Socialiniuose tinkluose pasirodė informacija, kad separatistai užėmė Marjinką.

Skelbiama, kad Ukrainos Donecko srityje esančiame Marjinkos mieste yra beveik tūkstantis vadinamosios „Donecko liaudies respublikos“ separatistų.

Be to, yra duomenų, kad separatistai telkia pajėgas ir prie Krasnohorivkos. Tokią informaciją „5 kanal“ suteikė B sektoriaus štabo atstovas spaudai Jevgenijus Silkinas, skelbia korrespondent.net.

„10 valandą aplink Marjinką Ukrainos pajėgos susirėmė su prorusiškais separatistais. Preliminarus separatistų skaičius – beveik tūkstantis. Skelbiama, kad jie naudoja šaulių ginklus, granatsvaidžius ir tankus. Be to, separatistai telkia pajėgas ir prie Krasnohorivkos. Antiteroristinės operacijos pajėgos atsako šaulių ginklais“, – teigia atstovas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4635)