Merginos, kurios skandavo "Create history together!" ("Kurkime istoriją kartu"), savo krūtis apnuogino priešais Kijevo olimpinį stadioną, kur vyks čempionato finalas.

Keturios jų buvo su balaklavomis ir mojavo guminėmis lazdomis - tai buvo užuomina apie A.Lukašenkos taikomas priemones protestams slopinti.

Viena aktyvistė buvo užsidėjusi peruką ir dirbtinius ūsus, kad savo išvaizda primintų Baltarusijos lyderį, kurį Jungtinės Valstijos vieną kartą yra pavadinusios "Europos paskutiniu diktatoriumi". Rankose ji laikė mažą berniuką..

Kelios kitos merginos ant savo nuogų krūtinių buvo angliškai užsirašiusios šūkį "Respect, KGB, UEFA" ("Pagarba, KGB, UEFA") ir "Fuck Euro"

"UEFA vėl demonstruoja visišką bjaurėjimosi stoką ten, kur kvepia lobizmu, pelnu ir atodaviu", - savo išplatintame pareiškime nurodė merginų aktyvisčių grupė.

"UEFA pinigai nekvepia nei viešnamių paklodėmis, nei dvokiančiais alaus žlaugtais, nei Baltarusijos liaudies krauju", - sakoma jų pranešime.

Baltarusijos ambasadorius Ukrainai anksčiau šią savaitę sakė, kad A.Lukašenka sekmadienį turėtų susitikti su Ukrainos prezidentu Viktoru Janukovyčiumi ir dalyvauti Europos futbolo čempionato finale.

Šeštadienį A.Lukašenkos atstovas spaudai patvirtino, kad Baltarusijos lyderis buvo pakviestas į Kijevą, tačiau atsisakė komentuoti, ar jis bus stadione.

"Femen", kuriai priklauso apie 300 aktyvisčių iš Kijevo, nuolat rengia savo šokiruojančias akcijas prieš žmogaus teisių pažeidimus, ypač moterų vertimą užsiimti prostitucija ir sekso turizmą.