Ukrainos kariuomenė su prorusiškais separatistais rytinėse Donecko ir Luhansko srityse kovoja nuo 2014 metų. Konfliktas kilo po tų metų kovą Rusijos įvykdytos Krymo pusiasalio aneksijos ir jau pareikalavo per 13 tūkst. gyvybių.

Socialiniame tinkle „Facebook“ pirmadienį paskelbtame pranešime sakoma, kad per pastarąją parą separatistų kovotojai surengė šešias atakas prieš karius, panaudodami granatsvaidžius ir kulkosvaidžius.

„Vienas Jungtinių pajėgų karys patyrė mirtinų sužalojimų“, – sakoma pranešime. Priduriama, kad dar vienas karys buvo sužeistas.

Ukrainos karo medikų dalinys paskelbė atskirą pranešimą feisbuke. Jame sakoma, kad žuvęs medikas vadovavo priešakinės linijos medicinos centrui

Po palyginti ramių 2020-ųjų šių metų pradžioje kovos paaštrėjo, o balandį Rusija sutelkė 100 tūkst. karių prie Ukrainos sienos ir Kryme. Dėl šių veiksmų Maskva sulaukė NATO perspėjimų.

Nors Maskva vėliau paskelbė, kad pajėgos, dalyvavusios pratybose prie Ukrainos sienų, atitrauktos, tiek Vašingtonas, tiek Kijevas sako, kad šis atitraukimas buvo riboto pobūdžio.

Nuo metų pradžios per šį konfliktą žuvo mažiausiai 40 ukrainiečių karių, o per visus 2020 metus – 50. Prorusiški separatistai sako netekę maždaug 30 kovotojų.

Kijevas ir Vakarai kaltina Rusiją remiant separatistus kariais ir ginklais. Maskva kaltinimus neigia.