Anot vyriausybės duomenų, per parą paskiepyti 226 587 žmonės – daugiausiai nuo vakcinacijos kampanijos pradžios vasario mėnesį.

Socialiniuose tinkluose buvo paskelbta nuotraukų, kuriose matyti pastarosiomis dienomis šalies vakcinacijos centruose besidriekiančios ilgos žmonių eilės.

Srautai padidėjo po to, kai pirmadienį kai kuriuose sunkiai pandemijos veikiamuose regionuose šalies rytuose ir pietuose įsigaliojo nauji apribojimai.

„Dar didesnio infekcijų šuolio galime išvengti tik masiniu skiepijimu ir karantino sąlygų laikymusi“, – sakoma šalies sveikatos apsaugos ministro Viktoro Liaško pranešime.

Antradienį Ukrainoje nuo koronaviruso mirė 538 žmonės – daugiausiai nuo pandemijos pradžios.

41 mln. gyventojų turinčios šalies valdžios pareigūnams iš pradžių sunkiai sekėsi gauti vakcinų ir patikinti ukrainiečius pasiskiepyti. Tačiau išaugę infekcijų ir mirčių skaičiai bei naujos skiepijimo prievolės, apimančios tokių viešų vietų, kaip mokyklų ar teatrų, darbuotojus, pastarosiomis dienomis paskatino daugybę žmonių vykti į vakcinacijos centrus.

Nors Ukrainoje šiuo metu pasiekiamos keturios vakcinos, įskaitant „AstraZeneca“, „Pfizer“ ir „Moderna“, iki šiol pilnai paskiepyta tik apie 19 proc. suaugusių ukrainiečių, rodo vyriausybės duomenys.

Ukrainoje nuo pandemijos pradžios nustatyta daugiau kaip 2,6 mln. COVID-19 atvejų ir per 61 tūkst. mirčių nuo šios ligos.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)