Menininkas, aktyviai palaikantis Donbaso separatistus, turėjo pasirodyti Talino koncertų salėje „Nordea“, skelbia newsru.com.

Kaip skelbia Estijos nacionalinė televizija ERR, dokumentas, draudžiantis I. Ochlobystinui įvažiuoti į Estiją, buvo parengtas praeitos savaitės pabaigoje, šį faktą patvirtino ir Estijos vidaus reikalų ministerija.

Kodėl priimtas toks sprendimas, ir kiek laiko jis galios, ministerijos atstovai atsakyti negalėjo.

Pats aktorius taip sureagavo į incidentą: „Skambino mūsų šnipas iš Kapitolijaus, pasveikino gavus trečią žvaigždę. Ačiū Valstybės Departamentui už tokį įvertinimą. Dar dvi žvaigždės, ir galėsite mane vadinti seru Hiltonu“, – savo paskyroje socialiniame tinkle „Twitter“ parašė aktorius ir pridūrė, kad po trečios – užkandos nebereikia.

DELFI primena, kad dar rugpjūtį I. Ochlobystinas socialiniame tinkle „Twitter“ paliko trumpą, tačiau labai iškalbingą pareiškimą Ukrainos žmonėms: „Norėčiau, kad pas jus būtų sunaikinta visa energijos gamyba, kad visi išmirtumėte“.

I. Ochlobystinas visiems Ukrainos žmonėms palinkėjo mirties, tačiau netrukus iš socialinio tinklo šį palinkėjimą pašalino, skelbia.

„Kaip pokalbius apsunkina ir aptemdo visokie idiotai ir homoseksualai. Nedomina niekas, išskyrus iškrypimus ir prakeiksmus. Sielvartas ir liūdesys. Štai jų vėliava“, - parašė aktorius.

Šiuo metu įvažiuoti į Estiją draudžiama 2080 užsieniečių. 2014 metų liepos viduryje, Latvijai uždraudus į šalį atvykti tokiems Rusijos artistams kaip Josifas Kobzonas, Olegas Gazmanovas ir Alla Perfilova, geriau žinoma kaip Valerija (A. Ochlobystinas juodajame sąraše atsidūrė vėliau), Talinas sakė kol kas būtinybės pasekti latvių pavyzdžiu nematąs.

Latvijos užsienio reikalų ministras Edgaras Rinkevičius tada sakė, kad J. Kobzonas, O. Gazmanovas ir Valerija agresyviai palaikė Krymo aneksiją ir ne kartą viešai su panieka kalbėjo apie Ukrainos veiksmus.

„Gerbiamas Ivanai Ochlobystinai! Nepritariu daugumai jūsų viešų pareiškimų. Tačiau man labai gėda dėl mūsų užsienio reikalų ministerijos vadovo!“ – savo paskyroje socialiniame tinkle „Twitter“ parašė Rygos meras Nilas Ušakovas, kuris pasipiktino ir kitiems Rusijos artistams pritaikytu draudimu.

Spalio pabaigoje J. Kobzonas, nepaisydamas Ukrainos saugumo tarnybos draudimo, apsilankė Donbase.

„Aš Ukrainos liaudies artistas, ir joks padugnė iš Ukrainos saugumo tarnybos negali man nurodinėti nevykti į tėvynę“, – tada sakė J. Kobzonas, 1937 metais gimęs Donecko srities Časiv Jaro mieste.

Visai neseniai į Ukrainos ir Latvijos parengtus juoduosius sąrašus pateko ir Rusijos aktorius Michailas Porečenkovas, kuris, lankydamasis Donbase, Donecko oro uoste šaudė iš kulkosvaidžio.