Pietinis karo regionas apima Krymą, kurį 2014 metais aneksavo Rusijos karinės pajėgos, ir žemes pasienyje su Rytų Ukraina.

Prorusiškieji separatistai Rytų Ukrainoje praėjusią savaitę taip pat surengė karines pratybas.

„Donecko Liaudies Respublika“ Torezo srityje, netoli sukilėlių užimto Donecko miesto, išbandė sunkiąją artileriją ir raketų sistemas.

NATO, Vakarų lyderiai ir Ukrainos vyriausybė kaltina Rusiją, kad ši siunčia separatistams šarvuočius ir karines pajėgas.

Netvirtos paliaubos įsigalėjo, tačiau abiem pusėms - separatistams ir Ukrainos vyriausybės pajėgoms - dar toli iki Minsko taikos susitarimo įgyvendinimo.

Rusijos kariuomenė nenurodo jokio ryšio tarp šiuo metu Pietų Rusijoje vykdomų pratybų ir Ukrainos situacijos.

Pratybos apima staigų karių dislokavimą esant už 3 000 kilometrų ir oro pajėgų pasiruošimą pasitraukti susidarius kritinei padėčiai.

Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacija (ESBO) pareiškė, kad organizacijos stebėtojai nuolat Rytų Ukrainos konflikto zonoje regėjo „uždraustų ginklų ir sunkiosios artilerijos“ naudojimą, nepaisant Minsko susitarimo.

ESBO pranešime BBC sakoma, kad vėlyvą sausį buvo daugiau nei 1 000 paliaubų pažeidimų, bet ankstyvą vasarį konflikto zona „buvo palyginti rami“