Kaip teigia Antiteroristinės operacijos atstovas Vladimiras Selezniovas, lapkričio 10 dieną prorusiškai nusiteikę separatistai net 17 kartų apšaudė karių pozicijas, įvyko ir du tiesioginiai susirėmimai, skelbia naujienų agentūra UNIAN.

Skelbiama, kad Starognatovkos rajone separatistai apšaudė užduotį atliekančias Ukrainos pajėgas. Nė vienas karys nenukentėjo, teigiama TSN pranešime.

Trumpas, tačiau kruvinas mūšis įvyko netoliese Berezovo. Pranešama, kad per susirėmimą žuvo 3 Ukrainos kariai, 2 buvo sužeisti. Nors prorusiškai nusiteikusių separatistų jėgos ir buvo pastebimai gausesnės, Ukrainos kariams pavyko sunaikinti mažiausiai 9 separatistus. Tikslus aukų skaičius dar tikslinamas.

Tris kartus separatistai iš „Grad“ sistemų, minosvaidžių ir šaulių ginklų apšaudė Ukrainos Nacionalinės gvardijos patiktos postą, esantį Krimsko rajone. Laimei, Ukrainos pajėgos nuostolių nepatyrė.

Anksčiau buvo skelbta, kad Rusija prorusiškai nusiteikusiems Ukrainos separatistams ir toliau tiekia karinę techniką.

JAV viceprezidentas įspėja Rusiją dėl Ukrainos

JAV viceprezidentas Joe Bidenas įspėjo Rusiją dėl Ukrainos, kai pirmadienį naujos tankų, sunkvežimių ir sunkiosios artilerijos kolonos judėjo prorusiškų separatistų bastionu tapusio Donecko link.

Vakarai vėl išreiškė susirūpinimą dėl Kijevo pareiškimų, kad į šalį separatistams siunčiamas rusų karinis pastiprinimas, nors Maskva toliau kategoriškai neigia, kad dalyvauja kovose, kurios vyksta kaimyninės valstybės rytiniuose rajonuose.

J.Bidenas telefonu kalbėjosi su Ukrainos prezidentu Petro Porošenka, su kuriuo priėjo prie bendros nuomonės, jog labai svarbu, kad Rusija gerbtų savo įsipareigojimus pagal susitarimą dėl paliaubų, kuris rugsėjį buvo pasirašytas Baltarusijos sostinėje Minske.

„Viceprezidentas pažymėjo, kad jei Rusija toliau sąmoningai pažeidinės Minsko susitarimo sąlygas, kaina, kurią jai teks mokėti, padidės“, - sakoma baltųjų rūmų paskelbtame pareiškime.

„Viceprezidentas taip pat paragino greičiau sudaryti koalicinį susitarimą, kad Ukrainos vyriausybė galėtų tęsti reformų priėmimo ir įgyvendinimo procesą bei vykdyti kitus įsipareigojimus, kurie buvo duoti Ukrainos žmonėms spalio 26 dienos parlamento rinkimuose“, - priduriama pareiškime.

Dėl konflikto Ukrainoje tarp Vakarų ir Rusijos kilo rimčiausia priešprieša nuo Šaltojo karo pabaigos.

F. Mogherini: ES kitą savaitę aptars sankcijas Rusijai ir būdus padėti Ukrainai

Europos Sąjungos (ES) naujoji užsienio politikos vadovė Federica Mogherini antradienį Berlyne pranešė, jog Bendrijos šalių užsienio reikalų ministrai kitą savaitę Briuselyje vyksiančiame susitikime tarsis, ar nereikėtų sugriežtinti sankcijų Rusijai, taip pat - kaip padėti Ukrainai.

„Kitą savaitę, pirmadienį, Briuselyje turėsime ministrų susitikimą ir ten vyks diskusija, tačiau ne tik dėl to, ar sugriežtinti sankcijas, bet daugiausia apie tai, kaip padėti Ukrainai šiuo sunkiu metu“, - sakė F.Mogherini žurnalistams per spaudos konferenciją su Vokietijos diplomatijos vadovu Franku-Walteriu Steinmeieriu.