„Per praėjusias 24 valandas padėtis paaštrėjo“, – trečiadienį Kijeve sakė karinis atstovas Andrejus Lysenka.

Jo duomenimis, keturi kariai žuvo per minos sprogimą netoli Avdivkos – vietovės prie Donecko oro uosto, kurią kontroliuoja kariuomenė.

Dar vienas karys gyvybės neteko prie Svitlodarsko, esančio netoli Debalcevės – strategiškai svarbaus geležinkelio mazgo, kurį separatistai užėmė vasarį.

A. Lysenka kaltino sukilėlius, kad jie, nepaisydami paliaubų ir sutarto karo technikos atitraukimo iš fronto teritorijos, vėl naudoja sunkiąją artileriją. Prorusiški separatistai savo ruožtu kaltina vyriausybinius dalinius paliaubų pažeidimais.

Baltarusijos sostinėje Minske tuo tarpu pokalbių su sukilėliais susitiko Ukrainos kontaktinės grupės atstovai. Susitikime kalbama apie vasarį sutarto taikos plano įgyvendinimą.

Prieš susitikimą Ukrainos prezidentas Petro Porošenka Kijeve pareikalavo įgyvendinti taikos planą. Susitarimas numato ir rinkimus bei Donbaso ekonominės blokados nutraukimą.

JT duomenimis, konfliktas tarp separatistų ir Ukrainos vyriausybinių dalinių per praėjusius 13 mėnesių nusinešė daugiau kaip 6 100 žmonių gyvybių, daugiau kaip 1 mln. gyventojų paliko savo namus.