Sprendimą atidaryti sieną priėmė vietos milicijos, neva perėjusios į smogikų pusę, atstovai, rašo newsru.ua.

Diversantai, pradėję kontroliuoti Dolžanskio punktą, įvardijo save pirmosios Luhansko kazokų šimtinės atstovais. Jie tikrina sieną norinčių pereiti žmonių dokumentus ir bagažą.

Kaip teigė minimo pasienio kontrolės punkto „viršininkas“ Jurijus, keleivių srautas šioje vietovėje yra gana didelis.

Ukrainos valstybinė pasienio tarnyba Dolžanskio pasienio punkto nekontroliuoja. Apie tai „RBK – Ukraina“ pareiškė šios žinybos spaudos tarnybos vadovas Olegas Slobodianas.

„Kalbant apie Dolžanskį, ministrų kabinetas sustabdė šio pasienio punkto darbą. Pagal tarptautinius susitarimus Rusijos pusė taip pat turėjo sustabdyti savo darbus“, - pažymėjo O. Slobodianas.

Taigi, jo teigimu, šio metu Dolžanskio pasienio punktas laikomas uždarytu.

„Iš Ukrainos pusės kontrolės punktų nėra. Iš Rusijos pusės – informacija tikslinama. Ten kol kas Rusijos pozicija neaiški“, - pridūrė jis.

Į klausimą, ar liaudies pasipriešinimo būriai Dolžanskio punkte tikrai įkūrė savo pačių kontrolės postą, O. Slobodianas atsakė: „Bent jau mes neturime šios informacijos patvirtinimo“.

Priminsime, kad birželio 5 dieną Ukrainos ministrų kabinetas priėmė sprendimą uždaryti kai kuriuos pasienio punktus prie sienos su Rusijos Federacija. Tarp jų buvo ir Dolžanskio pasienio punktas.