Šią žinią paskelbė Ukrainos Nacionalinio saugumo ir gynybos tarnybos informacijos centro pirmininkas Andrejus Lysenka.

„Antiteroristinės operacijos zonoje toliau apšaudomos ukrainiečių pozicijos. Pasikeitė apšaudymų taktika. Šaudoma iš minosvaidžių ir šaunamųjų ginklų, o ne iš artilerijos“, – pasakojo A. Lysenka.

Ukrainos karių uniformomis persirengę Rusijos kariai šaudo į separatistus Donbase.

Apie tai per trumpą spaudos konferenciją pranešė A. Lysenka.

„Apšaudymų iš Rusijos teritorijos neužfiksuota. Ukrainos karių uniformomis persirengę Rusijos kariai šaudo į separatistus. Taip pat Rusijos diversantai rengia provokacijas: apšaudo separatistų pozicijas, pasitelkdami diversines žvalgybines grupes, apsimetančias Ukrainos kariais“, - pranešė A. Lysenka.

Taip pat rugsėjo 8 d. Antiteroristinės operacijos pajėgų žiniasklaidos centras pranešė, kad teroristai sąmoningai provokuoja Ukrainos karius, šaudydami į orą jų pozicijų link.

Kaip teigia Ukrainos nacionalinio saugumo ir gynybos taryba, nepaisant provokacijų, per pastarąją parą žuvusių Ukrainos karių nėra, rašo UNIAN.

A. Lysenka: Moldovos teritorijoje – „žalieji žmogeliukai“

Rusija nusiteikusi destabilizuoti padėtį Moldovos teritorijoje.

Taip per spaudos spaudos konferenciją pareiškė A. Lysenka.

„Rusija siekia destabilizuoti padėtį ne tik Ukrainoje, bet ir kitose valstybėse. Kaip pranešė buvusi Moldovos VRM vadovo pavaduotoja G. Kosovana, Moldovos teritorijoje veikia vadinamieji „žalieji žmogeliukai“, kurie verbuoja jaunimą ir moko dezinformacijos metodų, veiksmų ekstremaliose situacijose, naudoti šaunamuosius ginklus. Jo teigimu, Moldovos pietuose užverbuota daugiau nei 500 žmonių, kurie paruošti Rostove, Maskvoje, Padniestrėje ir Belcy“, – sakė A. Lysenka.