„Rusija negali pilnavertiškai atkurti iš Ukrainos išvestų karinių dalinių karinių pajėgumų“, – teigiama pranešime. Ukrainos žvalgyba pridūrė, kad dabar kariniai ir techniniai „didingos Kremliaus praeities“ aidai virsta Rusijos „dabarties“ pagrindu.

„Per karinius veiksmus Ukrainoje Rusija prarado didelę dalį savo karinio-techninio potencialo, tad rusai priversti dalinius, patyrusius neatitaisomų nuostolių, gelbėti 50-60 metų gamybos technika ir ginklais. Kad ir kaip ten bebūtų, tokia situacija kažkodėl visai netrikdo Kremliaus valdžios, jai visiškai nesvarbu kaip ir kuo į mūšį dėl „rusiškojo pasaulio“ ateities siųs savo „patrankų mėsą“. Visada atsiras, kas dešimtmečius rūdijo rūsiuose ir ko savo laiku įsigyti nepanoro net trečiojo pasaulio šalys“, – teigia Ukrainos žvalgyba.

Bėda ta, kad daugeliu atveju iš tų ilgojo laikymo rūsių technikos niekaip nepavyksta nugabenti pajėgoms, tačiau kariai verčiami ją priimti ir raportuoti vadovybei apie tinkamą komplektaciją ir karinių dalinių aprūpinimą reikiama įranga, skelbiama Ukrainos žvalgybos pranešime.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)