Kaip skelbia naujienų agentūra UNIAN, separatistai ir Rusijos kariai perėmė beveik visos pietinės Luhansko srities dalies kontroliavimą.

Apie tai socialiniame tinkle „Facebook“ pranešė „Informacinio pasipriešinimo“ grupės koordinatorius Dmitrijus Tymčukas.

„Dėl Ukrainos kariuomenės atsitraukimo, vykdant karių pergrupavimą, Rusijos kariuomenė perėmė beveik visos pietinės Luhansko srities dalies kontroliavimą ir toliau siunčia karinius dalinius į šį regioną, taip pat vykdo puolimą šiaurinėje Luhansko srities dalyje“, – rašo D. Tymčukas.

Taip pat jis informavo, kad situacija kovinių veiksmų zonoje Donbase vis dar išlieka labai sudėtinga.
Remiantis operatyviniais „Informacinio pasipriešinimo“ grupės pateikiamais duomenimis, separatistai ir Rusijos kariai siekia perimti Donecko srities teritorijos kontroliavimą nuo Donecko iki Mariupolio. Taip pat kariniai daliniai siunčiami Volnovachos kryptimi.

Anot D. Tymčuko, aktyvios kovos vyksta Debalcevės, Stukalovaja Balkos, Starobeševės ir Amvrosijivkos rajonuose.

„Per pastarąją naktį Ukrainos kariuomenės pozicijos buvo apšaudytos daugiau nei 20 kartų. Buvo apšaudytos netoli Krasnyj Jar, Veselaja Gora, Stanica Luhanskaja ir Pobeda gyvenviečių esančios Ukrainos kariuomenės pozicijos ir blokavimo postai šalia gyvenvietės Makarovo“, - praneša D. Tymčukas.

Separatistai skelbia, kad Donecko oro uostas jau netrukus bus jų rankose

Prorusiški separatistai Rytų Ukrainoje skelbia, kad Donecko oro uostas jau netrukus bus jų rankose. „Mes kontroliuojame oro uostą 95 proc.“, – antradienį sakė vienas sukilėlių karinių vadų Aleksandras Timofejevas, kuriuo remiasi agentūra „Reuters“.

Anot jo, reikia išvyti tik nedaugelį čia dar esančių ukrainiečių karių. „Ukrainos kariuomenė traukiasi. Tai daugiau pabėgimas“, – kalbėjo A. Timofejevas.

Ukrainos ginkluotosios pajėgos Donecko oro uostą iš sukilėlių atkovojo prieš du mėnesius. Pirmadienį vyriausybiniams daliniai prarado iš sukilėlių kontroliuojamo Luhansko oro uosto kontrolę.

Jau daugiau kaip savaitę separatistai skelbia apie vis didesnes karines pergales.

Ukraina kaltina Rusiją tiesiogiai savo kariais remiant sukilėlius. Maskva tai neigia.