Tokius kaltinimus rusams penktadienį metė valstybinė atominių elektrinių operatorė „Energoatom“. Ji pareiškė, kad pastaruoju metu Maskva suintensyvino represijas prieš AE darbuotojus.

„Vakar Rusijos kariuomenė įsiveržė į socialinių programų skyriaus patalpas ir smarkiai sumušė skyriaus vadovą Oleksijų Trubenkovą ir jo pavaduotoją Jurijų Androsovą“, – tvirtino „Energoatom“. Operatorė pridūrė, kad po to okupantai juos išsivežė iš elektrinės teritorijos ir išgabeno nežinoma kryptimi.

„Energoatom“ jau anksčiau yra apkaltinusi Rusijos pajėgas AE darbuotojų grobimu, taip pat jų kankinimu.

Rusija šią elektrinę, kuri yra įsikūrusi Pietų Ukrainos Zaporižios srityje, užgrobė dar kovą. Maskvai rugsėjį įvykdžius neteisėtą Zaporižios srities aneksiją, prezidentas Vladimiras Putinas pasirašė dekretą, kuriame buvo pareikšta, neva nuo šiol AE „priklauso“ Maskvai.

Anksčiau šį mėnesį Rusijos atominių elektrinių operatorė „Rosenergoatom“ nauju elektrinės vadovu „paskyrė“ ukrainietį Jurijų Černičiuką, kuris yra buvęs vyriausiasis šio objekto inžinierius. Tačiau Kyjivas tokį Maskvos žingsnį pasmerkė, o J. Černičiuką pripažino valstybės išdaviku.

Zaporižios atominė elektrinė yra didžiausias tokio tipo objektas visoje Europoje.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją