Tardytojui reikia sąrašų, kurie studentai ir dėstytojai be svarbių priežasčių nepasirodė paskaitose, taip pat norima sužinoti studentus išeiti į Maidaną raginusių aktyvistų pavardes, praneša zn.ua.

Ukrainos prokuratūra pareikalavo Kijevo Nacionalinio Taraso Ševčenkos universiteto pateikti studentų sąrašus, kurie nuo lapkričio 29 dienos be pateisinamos priežasties nesilanko paskaitose. Apie tai šaltinis iš šio universiteto pranešė leidiniui „Ukrainskaja pravda“.

Leidinys išsiaiškino, kad Ukrainos Generalinės prokuratūros ypatingai svarbių bylų tyrėjas nori gauti visus studentų anketinius duomenis. „Ukrainskaja pravda“ duomenimis, ši informacija būtina tiriant milicininkų tarnybinių įgaliojimų viršijimą, kai buvo išvaikytas lapkričio 30 dienos mitingas.

Be to, tyrėjai taip pat nori gauti be svarbios priežasties darbe nepasirodžiusių dėstytojų sąrašus bei studentus į Maidaną rinktis raginusių aktyvistų pavardes. Pareigūnus domina ir tai, ar universitetas vykdė aiškinamąjį darbą su studentais apie tai, kaip reikia elgtis mitinguose.

Priminsime, kad lapkričio pabaigoje tūkstančiai Ukrainos aukštųjų mokyklų studentų, tarp jų ir Kijevo Nacionalinio Taraso Ševčenkos universiteto auklėtiniai, prisijungė prie masinių protestų prieš Ukrainos vyriausybės sprendimą nutraukti eurointegraciją.

Naktį į lapkričio 30-ąją Maidane susirinkusius aktyvistus, tarp kurių daugiausiai buvo studentai, žiauriai išvaikė specialiosios paskirties būrys „Berkut“. Per šią operaciją rimtai sužeisti daugiau nei 35 žmonės.