Kariuomenės atstovas Kijeve ir vietos pareigūnai sakė, kad ta mergaitė žuvo per prorusiškų sukilėlių vykdytą apšaudymą iš minosvaidžių, kurio taikiniu tapo netoli fronto linijos esantis kaimas į šiaurės vakarus nuo antrosios pagrindinės separatistų tvirtovės Luhansko.

Kijevo vyriausybei pavaldus Luhansko srities gubernatorius Henadijus Moskalis sakė, kad tas incidentas įvyko, kai motina vedė dukrą į vietos kliniką.

„Netoliese sprogus sviediniui vaikas, deja, žuvo įvykio vietoje, o motina buvo sunkiai sužeista“, – sakoma jo pranešime.

Regiono milicijos atstovė socialiniame tinkle „Facebook“ parašė, kad mergaitės motina gydoma intensyviosios terapijos skyriuje ir kad „medikai kovoja dėl jos gyvybės“.

Per pastarąją parą įvykusius incidentus kitose vietose žuvo vienas vyriausybės pajėgų karys, o dar šeši buvo sužeisti, sakė kariuomenės atstovas Andrijus Lysenka.

Paviešintos nuotraukos su masinėmis separatistų kovotojų kapavietėmis  

Socialinio tinklo „Facebook“ vartotojai praneša apie maždaug 4 tūkst. žuvusiųjų iki 50 metų amžiaus, kuriems kapai buvo kasami ekskavatoriumi, rašo unian.net.  

„Šiandien Rostovo prie Dono mieste vykome į šiaurines miesto kapines. Informacija, kad vėl masiškai laidojami žuvusieji, pasitvirtino. Be nežinomų kapų, kai kurie yra su pavardėmis. Mirties data juose nurodoma nuo 2014 metų birželio iki rugsėjo. Kai kurie kapai yra be mirties datų, nors matyti, kad žmonės juose buvo laidojami vienu metu, ekskavatorius stumdė žemes iš karto ant visų kapų. Aptikti vyresnių kaip 55 metų mirusiųjų nepavyko, dauguma palaidotų žmonių yra 30 – 35 metų, maždaug trečdalis – 25-30 metų. Šie kapai yra kapinių nuošalėje, su puikiu vaizdu į statomus karininkų namus. Ukrainiečių kariai kol kas laidojami kaip didvyriai, o „liaudies savigynos būrių“ nariai užkasami kaip šunys“, - „Facebook“ paskyroje rašė rusas. 

A. Jaceniukas: Ukrainos pagrindinis uždavinys – sukurti armiją, pajėgią duoti atkirtį Rusijai

Ukrainos pagrindinis prioritetas – sukurti pakankamai pajėgią armiją, kuri galėtų atremti Rusijos karinę agresiją, penktadienį pareiškė premjeras Arsenijus Jaceniukas.

„Sukurti armiją, kuri būtų pajėgi sustabdyti Rusijos agresiją, yra pagrindinė užduotis“, – A.Jaceniukas sakė per televizijos transliuotą spaudos konferenciją, kurioje jis pristatė kandidatus į svarbiausius postus naujoje koalicinėje vyriausybėje.

Premjeras prognozavo, kad Ukrainos ekonomika vėl pradės augti ne anksčiau negu 2016 metais, slegiama finansinės naštos dėl ginkluoto konflikto su prorusiškais separatistais šalies rytuose.

Premjeras nurodė pasiūlęs dabartinį finansų ministro pavaduotoją Vitalijų Lisovenką perimti finansų ministro postą naujoje vyriausybėje.

Premjeras, kuris veikiausiai išliks kabineto vadovu, sakė, kad jo partija „Liaudies frontas“ palaikys prezidento Petro Porošenkos pasiūlytus kandidatus į gynybos ir užsienio reikalų ministro postus.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (538)