Ukrainos Pietų gynybos pajėgų Jungtinio koordinacinio spaudos centro vadovė Natalija Humeniuk sakė, kad raketų smūgių iš Juodosios jūros Ukrainos teritorijoje grėsmė išlieka didelė, ypač nepriklausomybės išvakarėse ir Nepriklausomybės dieną.

Pasak jos, dabartinė priešo lėktuvų veikla ir laivų buvimas Juodosios jūros įlankose yra netiesioginis pasirengimo būsimoms atakoms ženklas.

„Tokia grėsmė išlieka. Leiskite jums priminti, kad net iš įlankos jie gali pataikyti beveik į bet kurį Ukrainos teritorijos tašką... Ir žinant mūsų priešo gravitaciją į šventas datas, tikėtina, kad kaip tik šiuo laikotarpiu grėsmės ir galimos masinės atakos sustiprės, ypač naudojant antžemines ir povandenines paleidimo mašinas, strateginę ir taktinę aviaciją, atakos dronus“, – per spaudos konferenciją sakė N. Hunemiuk.

Ji pabrėžė, kad Rusijos lėktuvai šiomis dienomis tikriausiai vykdo išankstinį koordinavimą, o tai taip pat rodo pasirengimą.

„Todėl mes kalbame apie tokią tikėtiną grėsmę, kuri padidės arčiau svarbių datų, dabar jų nebuvimas (paleidimo mašinos, - UNIAN) tarnyboje gali reikšti tik pasirengimą. O MiG aktyvumas, kuris buvo stebimas per pastarąsias dvi dienas, gali rodyti preliminarų karinių oro pajėgų koordinavimą, tai taip pat yra netiesioginis pasirengimo atakoms ženklas“, – apibendrino spaudos centro vadovė.

Kaip anksčiau pranešė UNIAN, Ukrainos žvalgybos atstovas Vadymas Skibitskis sakė, kad Ukrainos nepriklausomybės dieną, rugpjūčio 24-ąją, Rusija gali griebtis dar vieno raketų teroro akto.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją