Apie tai socialiniame tinkle „Facebook“ pranešė Ukrainos Gynybos ministerija.

Antiteroristinės operacijos pajėgų vadai rengia aukščiausiajam Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vadui Ukrainos prezidentui Petro Porošenkai prašymą skirti kovoje žuvusiems tėvynės gynėjams Ukrainos herojaus vardą.

„Du sunkiai sužeisti karininkai susisprogdino kartu su 12 Rusijos desantininkų. Šio žygdarbio priešistorė gana aiški, atsižvelgiant į dabartines Ukrainos realijas. Buvo gautas nurodymas suformuoti ir išsiųsti pastiprinimą, skirtą vienam iš mobilių raketinių zenitinių kompleksų. Pastiprinimui vadovavo zenitinių raketų diviziono vadas majoras A. Kandesiukas. Kartu su jam skirtais kariais, jis išvyko į nurodytas pozicijas. Zenitininkai atvyko į vietą, kur bazavosi bataliono grupė“, - teigiama išplatintame Ukrainos Gynybos ministerijos pranešime.

Tačiau, kaip rašo newsru.ua, per Ukrainos sieną prasiveržė Rusijos kariuomenė su kovine technika.

„Paaiškėjo, kad tai buvo 331-asis desantinis pulkas, kurio nuolatinės dislokacijos vieta – Rusijos Kostromos miestas. Dėl Rusijos kariuomenės įsiveržimo į Ukrainos teritoriją 21-oji brigada buvo apsupta, o kartu su ja buvo apsuptas ir atvykęs pastiprinimas. Rusijos kariuomenė iš karto pradėjo apšaudymą iš visų turimų ginklų“, - teigiama Ukrainos Gynybos ministerijos pranešime.

Pranešama, kad rugpjūčio 25 d. didžioji bataliono taktinės grupės dalis buvo neveiksni.

„Kadangi išgyventi tokiame pragare beveik neįmanoma, buvo nuspręsta veržtis iš apsupties. Majoras A. Kandesiukas kartu su zenitinių raketų vadu A. Šepeliuku, seržantu ir dviem kariais atsidūrė prasiveržimo avangarde“, - rašoma pranešime.

„Tačiau avangardas pateko į pasalą. Įvykusioje kovoje A. Kandesiukas buvo sužeistas iš priešo kulkosvaidžio. Majoras A. Šepeliukas puolė gelbėti sužeistą karininką ir mėgino jį patraukti į atokesnę vietą, tačiau pats buvo sunkiai sužeistas.

Likęs avangardas buvo apšaudytas iš kulkosvaidžių, minosvaidžių, visi kariai buvo sunkiai sužeisti. Likusi grupė dėl apšaudymo nesugebėjo atvykti į pagalbą, todėl atsitraukusi į bazinę stovyklą užėmė gynybines pozicijas“, - rašo Ukrainos Gynybos ministerija.

Šių įvykių liudininkai pasakoja, kad sužeistus Ukrainos karininkus apsupo 12 Rusijos desantininkų ir grasindami ginklais mėgino juos paimti nelaisvėn.

„Kai priešininkai apsupo karininkus ir priartėjo kelių metrų atstumu, sužeisti Ukrainos karininkai pakilo nuo žemės ir iškėlė rankas. Buvo matyti, kad jie kažką laikė rankose, o po kelių akimirkų nuaidėjo keletas stiprių sprogimų, panašių į granatų sprogimus. Akivaizdu, kad nenorėdami pasiduoti Ukrainos ginkluotųjų pajėgų karininkai A. Kandesiukas ir A. Šepeliukas susisprogdino kartu su priešais“, - rašoma pranešime.

Iki rugpjūčio 11 d. per visą Antiteroristinės operacijos vykdymo laikotarpį žuvo 568 Ukrainos kariai, o 2120 buvo sužeisti.