Tai pirmadienį žurnalistams pareiškė Ukrainos nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos sekretorius Oleksijus Danilovas, praneša „Ukrinform“.

„Jeigu kalbėsime apie dideles atakas, kurias jau patyrėme, tai jiems (raketų) liko daugiausiai dviem trims, na, gal dar keturioms sukrapštys. Bet tada jie liks visiškai be raketų, kas yra neleistina, juk jiems gali atsirasti visai kitų iššūkių ir jie turi pasilikti nors kokią atsargą. Ta riba, kurios jie pagal normatyvus turi laikytis, jau peržengta ir peržengta gana seniai“, - teigė pareigūnas.

Tačiau jis pažymėjo, jog Rusijai dar liko raketų S-300, kuriomis ji dabar atakuoja Ukrainos miestus. Pasak O. Danilovo, šių raketų rusams daugiau ar mažiau užtenka.

Ukrainos nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos sekretorius pridūrė, kad šalies kariškiai išmoko naikinti Rusijos leidžiamus iranietiškus dronus kamikadzes. „Rusai turi dronų „Shahed“, bet noriu pasakyti, kad mes išmokome su jais kovoti. Neseniai buvo atvejis, kai mes sunaikinome 100 proc. jų paleistų dronų“, - pareiškė O. Danilovas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją