Jis sakė negalįs patvirtinti informacijos, kad į Baltarusiją jau pristatyta pirmoji branduolinių galvučių partija. „Būtina sudaryti specialias sąlygas branduolinės amunicijos saugojimui, įrengti bazę jų priežiūrai. Tai labai sudėtingas technologinis procesas. Iki šiol branduolinių galvučių buvimas Baltarusijos teritorijoje mažai tikėtinas“, – pabrėžė O. Hromovas.

Jis sakė, kad realią branduolinių ginklų panaudojimo prieš Ukrainą grėsmę sunku įvertinti. „Neturime pamiršti, kad vyksta karas su klastingu priešu, negerbiančiu tarptautinės teisės ir pasirengusiu viskam, kad pasiektų savo tikslus. Ryškus pavyzdys mums yra Kachovkos hidroelektrinė, kurią rusai sunaikino“, – sakė O. Hromovas.

Rusijos ir Baltarusijos gynybos ministrai pasirašė dokumentus dėl taktinių branduolinių ginklų dislokavimo Baltarusijos teritorijoje gegužės 25 dieną. Tą pačią dieną Baltarusiją valdantis Aliaksandras Lukašenka paskelbė, kad jau pradėtas Rusijos branduolinių ginklų perdislokavimas. Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas per susitikimą su A.Lukašenka Sočyje paskelbė, kad taktiniai branduoliniai ginklai į Baltarusiją bus pristatyti po liepos 7-8 dienos. Birželio 16 d. V. Putinas paskelbė, kad į Baltarusiją atgabenta pirmoji branduolinių galvučių partija.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją