Pasak diplomato, šią situaciją Ukrainos užsienio reikalų ministras Pavlo Klimkinas antradienį aptarė kreipdamasis į Briuselyje susirinkusius NATO užsienio reikalų ministrus.

„Apibūdindamas situaciją, ministras panaudojo labai teisingą apibrėžimą: anksčiau diskutavome apie „hibridinį karą“, o dabar turime „hibridines paliaubas“. Per paliaubų laikotarpį nuo rugsėjo 5 dienos įvyko daugybė incidentų, praradome daugiau kaip 400 karių“, - žurnalistams Briuselyje sakė I.Dolhovas.

Jis teigė, kad Ukraina pasiryžusi įgyvendinti Minske sutartas paliaubas, tačiau jų nesilaiko Rusija.

Situaciją Rytų Ukrainoje ministras P.Klimkinas antradienį su NATO užsienio reikalų ministrais aptarė per vaizdo konferenciją.

Šis pokalbis surengtas netrukus po to, kai iš Ukrainos buvo pranešta, jog Kijevas ir Rusijos remiami separatistai sutarė dėl paliaubų prie Donecko oro uosto.

NATO ragina Rusiją trauktis iš Rytų Ukrainos

NATO paragino Rusiją nutraukti paramą separatistams Rytų Ukrainoje ir išvesti iš regiono savo dalinius, praneša agentūra AFP.

„Labai svarbu“, kad Maskva nutrauktų sukilėlių aprūpinimą tankais ir ginklais, paisytų sutartų paliaubų ir atitrauktų savo dalinius iš Ukrainos, antradienį Briuselyje pareiškė Aljanso generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas. Čia vyksta NATO užsienio reikalų ministrų susitikimas.

Susitikime Aljanso būstinėje taip pat kalbama apie naują NATO greitojo reagavimo dalinį, sprendimas dėl kurio buvo priimtas viršūnių susitikime rugsėjo pradžioje.

J. Stoltenbergas teigė manąs, kad naujasis dalinys visiškai bus pasirengęs veikti 2016-aisiais. Į konfliktų regionus jis galės būti permestas per 2-5 dienas. Ligšioliniam NATO greitojo reagavimo daliniui prireikia kelių savaičių misijai pasirengti.