Penktadienį prezidento Volodymyro Zelenskio pasirašytame įstatymo projekte pabrėžiamas vis stiprėjantis nesutarimas tarp Kyjivo ir Maskvos bažnyčių po Rusijos invazijos.

„Negailestinga ir sėkminga kova už savo tapatybę prisideda prie kiekvieno ukrainiečio noro gyventi savo gyvenimą pagal savo tradicijas ir šventes“, – rašoma įstatymo projekto aiškinamajame rašte parlamento svetainėje.

Bažnyčia Kalėdas tradiciškai švenčia sausio 7 d., tuo pačiu metu kaip Maskvos patriarchatas, palaiminęs Putino puolimą Ukrainoje. Patriarchas Kirilas, Rusijos stačiatikių bažnyčios vadovas, yra žymus Putino rėmėjas ir yra sakęs, kad žuvę Rusijos kariai bus apvalyti nuo visų savo nuodėmių. Praėjusiais metais Ukrainos stačiatikių bažnyčia leido maldininkams Kalėdas švęsti gruodžio 25 d.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)