„Šis A. Merkel vizitas yra logiška Ukrainos prezidento vizito kvadrate Vašingtonas–Europa, Briuselis–Berlynas–Kijevas kontaktų tąsa. Angela Merkel ir Volodymyras Zelenskis kalbėsis, kaip konkrečiai Vokietija garantuos, kad bus vykdomi įsipareigojimai, kuriuos ji davė tam atvejui, jei Rusija pradėjus veikti „Nord Stream 2“ mėgins kažkokiu būdu piktnaudžiauti savo monopoline padėtimi“, – per spaudos konferenciją prezidento kanceliarijoje sakė S. Nykyforovas.

Jis pridūrė, kad per derybas būtinai bus aptartas saugumas Rytų Ukrainoje, taip pat būdai, kaip „atgaivinti taikos procesą“.

Anot S. Nykyforovo, taip pat bus svarstomi dvišalių Ukrainos ir Vokietijos santykių klausimai.

„Vokietija – viena svarbiausių mūsų partnerių ir politikoje, ir ekonomikoje, ir prekyboje, ir pramonės bei energetikos srityse. Esama didelio potencialo stiprinti šiuos ryšius“, – sakė prezidento atstovas.

Jis taip pat pabrėžė, kad A. Merkel vizitas „įrodo, jog apie Ukrainą be Ukrainos – nė žodžio, ir kad be tiesioginių derybų su Ukrainos prezidentu pačių svarbiausių Europos saugumo klausimų negalima išspręsti“.

S. Nykyforovas taip pat nurodė, kad galutinė A. Merkel vizito programa ir grafikas dar galutinai nesuderinti.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)