A. Stubbas taip pat sakė, kad Suomija skiria Ukrainos kariuomenei 188 mln. eurų karinės pagalbos paketą, įskaitant oro gynybą ir sunkiąją amuniciją, kad padėtų jai „laimėti šį karą“.

10 metų trukmės saugumo sutartyje sakoma, kad Šiaurės šalis „toliau teiks Ukrainai ilgalaikę karinę, politinę ir finansinę paramą, taip pat humanitarinę pagalbą ir civilinės saugos paramą (...) tiek, kiek reikės“.

Šis susitarimas – jis nėra abipusės gynybos paktas ar karinė sąjunga – yra naujausias iš tokių įsipareigojimų, pasirašytų Ukrainos ir svarbių jos Vakarų rėmėjų.

Naujausias paramos paketas padidina bendrą Suomijos karinę pagalbą Ukrainai iki dviejų milijardų eurų nuo Rusijos įsiveržimo 2022 m. vasarį, sakė A. Stubbas per spaudos konferenciją Kyjive. „Mes teikiame šią karinę paramą Ukrainai ne tik tam, kad ji apsigintų (...) bet ir tam, kad laimėtų šį karą“, - sakė jis.

Dėl vėluojančios Vakarų pagalbos Ukraina patiria amunicijos stygių fronto linijose. Atremdamas Rusijos invaziją, Kyjivas kliaunasi Vakarų ginklais.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją