Pranešama, jog, patikslintais duomenimis, per įvykį žuvo 11 žmonių, dar 8 sužeisti, tarp jų yra ir vaikas.

„Šiandieną apie 7 val. ryto nežinomas lėktuvas subombardavo Donecko srityje esantį Snežno miestą“, - pareiškė A. Lysenka.

„Bombos nukrito centrinėje miesto gatvėje. Turime informacijos, jog yra žuvusių ir sužeistų vietos gyventojų, sugriauti pastatai“, - informavo A. Lysenka, tačiau atsisakė įvardinti tikslų nukentėjusiųjų skaičių.

Sugriovė 12 butų, pražudė žmones

Donecko srityje esančiame Snežno mieste sprogus bombai buvo sugriauta 12 butų gyvenamajame name. „Snežne sprogus bombai buvo sugriauta 12 butų keturaukščiame gyvenamajame name, nukentėjusiųjų skaičius tikslinamas, - informavo A. Lysenka. - Iš sugriautų butų buvo evakuoti penki asmenys.“

Kaip rašo UNIAN, remiantis Donecko srities administracijos žiniasklaidos tarnybos pateikiamais duomenimis, Snežno mieste nugriauta gyvenamojo namo dalis. „Šiandieną 6:35 val. regioninė gelbėjimo tarnyba gavo pranešimą, jog Snežno mieste Lenino gatvėje apgriautas namas nr. 14. Į įvykio vietą atvykę specialistai nustatė, kad sugriauta 12 butų“, - teigiama išplatintame pranešime. 

Ukrainos nacionalinio saugumo ir gynybos taryba taip pat praneša, jog nuo vakar Ukrainos ginkluotųjų pajėgų lėktuvai, kai buvo pradėta paieškos ir gelbėjimo operacija, skirta numušto Ukrainos lėktuvo „An-26“ lakūnų paieškai, nebuvo pakilę į orą.

„Todėl rytinis skrydis virš Snežno – tai ciniška bei kruvina provokacija, skirta Ukrainos karinių pajėgų diskreditavimui. Dėl šio įvykio pradėtas specialus tyrimas“, - patikino A. Lysenka.

DELFI primena, kad liepos 15 d. ryte kariniai lėktuvai apšaudė Donecko srityje esančią Snežno gyvenvietę. Sugriauti civiliniai objektai. Yra žuvusių taikių gyventojų.

Apie tai socialinio tinklo „Facebook“ asmeninėje paskyroje pranešė „Informacinio pasipriešinimo“ grupės vadovas Dmitrijus Tymčukas, rašo news.liga.net.

„Mūsų turimais duomenimis, nuo vakar (po to, kai teroristai numušė Antiteroristinių pajėgų lėktuvą „An-26“) Ukrainos ginkluotųjų pajėgų lėktuvai į orą pakilę nebuvo, o tai reiškia, kad Ukrainos jėgos struktūros negalėjo apšaudyti šios gyvenvietės“, - rašo D. Tymčukas.

Jis pabrėžė, kad teroristai neturi aviacinės technikos, kuria galima būtų atlikti kovinius veiksmus, nors anksčiau teroristų vadai bei Rusijos žiniasklaida tikino, jog „Donecko liaudies respublikos“ teroristai neva turi karinių lėktuvų.

„Tai reiškia, kad apšaudyti Snežną galėjo tik Rusijos kariniai lėktuvai“, - įsitikinęs D. Tymčukas.

Per susirėmimus žuvo bent šeši kariai

Mažiausiai šeši Ukrainos kariai žuvo per naujas prorusiškų separatistų atakas prieš vyriausybės pajėgų sargybos ir kontrolės postus netoli sienos su Rusija, antradienį pranešė Ukrainos kariškiai.

A.Lysenka nurodė, kad per pastarąją parą žuvo iš viso šeši Ukrainos kariai, o dar 13 buvo sužeisti.

Vietos pareigūnai pranešė, kad bent keturi civiliai žuvo Snižnėje, esančioje už 20 kilometrų nuo sienos su Rusija, tačiau separatistai sukilėliai tvirtino, jog tam miesteliui smogė Ukrainos karo lėktuvas.

Rusijos naujienų agentūra „Interfax“ citavo vieną separatistų atstovą, kuris teigė, kad per tą ataką žuvo 10 žmonių.

Tačiau vyriausybės pareigūnai sakė, kad Ukrainos oro pajėgų lėktuvų skrydžiai buvo sustabdyti pirmadienį, kai šalies ginkluotųjų pajėgų transporto lėktuvas, kuriame buvo aštuoni žmonės, buvo numuštas raketa – kaip teigia Kijevas, galbūt paleista iš Rusijos teritorijos.

A.Lysenka nurodė, kad du gyvi likę to lėktuvo įgulos nariai veikiausiai buvo sučiupti sukilėlių.