Kaip informuoja unian.net, sekmadienį, apie 20 val., įvyko susišaudymas Donecko apylinkėse, Ukrainos karinių pajėgų desantininkų blokposto prieigose.

Ukrainos kariuomenės atstovas, papulkininkis Dmitrijus Gorbunovas unian.net pranešė, kad desantininkų punktą sekmadienio vakarą užpuolė motociklais privažiavę asmenys. Jie esą pradėjo šaudyti.

Susirėmimo rezultatas: vienas užpuolikas nukautas, keli sulaikyti. „Susišaudymo metu vienas iš užpuolikų buvo mirtinai sužeistas, keli buvo sulaikyti. Tarp desantininkų aukų nėra“, - sakė D. Gorbunovas.

Pasak jo, incidento aplinkybes aiškinasi Donecko prokurorai.

DELFI primena, jog kraujas neramumų krečiamoje Ukrainos dalyje liejosi ir sekmadienio rytą. Pranešta, kad Slovjansko apylinkėse įvyko gyvybių pareikalavęs susirėmimas tarp prorusiškų aktyvistų ir užpuolikų, kuriuos separatistų atstovai iškart priskyrė nacionalistinei organizacijai „Dešinysis sektorius“. Savo ruožtu, „Dešinysis sektorius“ pareiškė su šiuo incidentu neturįs nieko bendra. Rusijos žiniasklaida paskelbė ir vaizdų iš įvykio vietos, kur esą rastos „Dešiniojo sektoriaus“ lyderio Dmitro Jarošo vizitinės kortelės.