URM teigimu, Kremliaus pajėgos išvežė 6 tūkst. Mariupolio gyventojų „į Rusijos filtracijos stovyklas, siekdamos panaudoti juos kaip įkaitus ir didinti politinį spaudimą Ukrainai“.

Ministerija išreiškė susirūpinimą dėl 15 tūkst. žmonių iš Rusijos kontroliuojamo Mariupolio rajono. Pasak Kyjivo, Maskvos pajėgos konfiskuoja šių žmonių tapatybės dokumentus ir reikalauja, kad jie keliautų į Rusiją.

Ukraina ne kartą kaltino Rusijos karius, kad jie trukdo bandymams evakuoti civilius gyventojus iš Mariupolio – be kita ko, pagrobdami autobusų vairuotojus, siunčiamus išvežti žmones.

Ukrainos karinė žvalgyba ketvirtadienį pranešė, kad civiliai ukrainiečiai siunčiami į „filtracijos stovyklą“ Rusijos kontroliuojamoje teritorijoje, paskui į pietinius Rusijos regionus ir toliau į „ekonominį sąstingį patiriančias“ šalies dalis.

Kai kurie iš jų galimai siunčiami net į Ramiojo vandenyno Sachalino salą, kur jiems siūlomas darbas su sąlyga, kad jie dvejus metus neišvyks, pareiškė Ukrainos žvalgybos tarnybos. Nepriklausomai patikrinti šių teiginių nepavyko.

Rusija teigia padedanti civiliams gyventojams evakuotis iš Mariupolio ir kitų miestų, atsidūrusių karo zonoje. Maskvos teigimu, prieglobsčio Rusijoje siekia daug ukrainiečių.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją