Neįvardytas agentas esą siuntė nuotraukas, kuriose jis matomas be marškinių, Floridoje gyvenančiai Jill Kelley. Būtent ši moteris kreipėsi pagalbos į FTB, gavusi grasinamų elektroninių laiškų, kuriuose ji buvo kaltinama flirtu su D.Petraeusu, rašo dienraštis "The Wall Street Journal".

Tas agentas vasarą buvo nušalintas nuo šios bylos, o dabar jo veiksmus nagrinėja FTB vidinių tyrimų padalinys - Profesinės atsakomybės biuras, nurodė laikraštis.

FTB tyrėjai nustatė, kad J.Kelley gautus grasinamus laiškus siuntinėjo Paula Broadwell - buvusi armijos karininkė, parašiusi biografinę knygą apie D.Petraeusą, kuris su ja, kaip neseniai paaiškėjo, palaikė nesantuokinius ryšius.

P.Broadwell, matyt, įtariai vertino J.Kelley draugiškus ryšius su D.Petraeusu ir manė, kad ši Tampoje gyvenanti moteris, kuri buvo D.Petraeuso šeimos draugė, siekia intymių santykių su į atsargą išėjusiu keturių žvaigždučių generolu.

Šis neįtikėtinas sekso skandalas nulėmė CŽV vadovo atsistatydinimą praeitą penktadienį, sukrėsdamas Vašingtono valdžios viršūnes ir keldamas klausimų, kaip ir kodėl FTB daugelį mėnesių slėpė savo tyrimą.

"The Wall Street Journal" citavo neįvardytus FTB pareigūnus, kurie sakė, jog agentūros vadovybei kilo įtarimas, kad agentas, į kurį kreipėsi J.Kelley, yra "apsėstas" šios bylos ir kad buvo rasta nuotraukų, kuriose jis matomas nusifotografavęs be marškinių.

Kai buvo nušalintas nuo šio tyrimo, minėtas agentas kreipėsi į Vašingtono valstijos įstatymų leidėją respublikoną Davidą Reichertą, nuogąstaudamas, jog ši byla bus nuslėpta.

Tada Kongreso lyderiai persiuntė šią informaciją FTB vadovams, sakoma pranešime.