Po jos posėdžio Piliečių koalicijos (KO) atstovas Borysas Budka žurnalistams pranešė, jog valdyba įgaliojo PO pirmininką Donaldą Tuską vesti koalicines derybas su Trečiuoju keliu ir Naujaisiais kairiaisiais.

„Žinoma, taip pat buvo patvirtinta, kad Piliečių platformos kandidatas į Lenkijos premjero postą yra D. Tuskas“, - pareiškė B. Budka.

„Esu įsitikinęs, kad tai geriausia kandidatūra. Taip pat esu įsitikinęs, kad derybos, kaip ir iki šiol, bus labai efektyvios. Esu įsitikinęs, jog jau artimiausiu metu sužinosime bendrą koalicijos dalyvių sprendimą, kad nauja vyriausybė bus sudaryta, kai tik prezidentas patikės kandidatui į premjerus šią misiją“, - teigė politikas.

B. Budka taip pat informavo, kad kitą savaitę numatytas D. Tusko vizitas į Briuselį. „D. Tuskas kitą savaitę lankysis Briuselyje, susitiks su Europos valstybių lyderiais. Tai normalu, nuo pirmų dienų darome visa, kad Lenkija vėl užimtų deramą vietą tarptautinėje arenoje“, - pažymėjo jis.

Ketvirtadienį Lenkijos prezidento kanceliarija paskelbė, kad spalio 24-25 dienomis Andrzejus Duda konsultuosis su rinkimų komitetų, kurie bus reprezentuojami naujos kadencijos Seime, atstovais.

Antradienį Valstybinė rinkimų komisija paskelbė oficialius Lenkijos parlamento rinkimų rezultatus. Teisės ir teisingumo partija (PiS) Seime iškovojo 194 vietas, Piliečių koalicija – 157, Trečiasis kelias – 65, Naujieji kairieji – 26, Konfederacija – 18.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją