Tūkstančiai apstulbusių stovyklautojų bėgo nuo ašarinių dujų debesų ir pasitraukė per kelias minutes, palikdami tik tuščias palapines. Miesto komunalinių tarnybų žmonės su buldozeriais greit atvyko išvalyti vietos.

Šturmas prasidėjo vos dvi valandos po to, kai R.T.Erdoganas prieš savo valdančiosios partijos sekmadienio mitingą šiame mieste paskelbė protestuotojams ultimatumą pasitraukti iš Gezi parko, kuris buvo tapęs visoje šalyje vykusių protestų epicentru.

Taksimo solidarumo grupė, kuri laikoma labiausiai atstovaujančia protestuotojams, pasmerkė šią „brutalią ataką“.

„Per policijos reidą šimtai protestuotojų buvo sužeisti, yra dar dešimtys žmonių, kuriems pataikė guminės kulkos“, - sakoma grupės pareiškime.

Protestuotojai greitai spruko iš parko, bet vėliau pastatė barikadas ir uždegė laužus netoliese esančiose gatvėse. Liudininkai teigia, kad naktis į sekmadienį buvo viena iš neramiausių nuo to laiko, kai prieš 18 dienų protestuotojai apsistojo Gezi parke.

Stambulo gubernatorius Huseyinas Avni Mutlu (Chiusejinas Avnis Mutlus) sakė, kad per šeštadienio neramumus buvo sužeisti 29 žmonės, bet nė vieno jų sužeidimai nėra sunkūs.

Sostinėje Ankaroje tūkstančiai žmonių taip pat išėjo į gatves palaikydami Stambulo protestuotojus.

Medicinos darbuotojų duomenimis, nuo protestų pradžios buvo sužeista apie 5 000 žmonių ir mažiausiai keturi žuvo.