Pranešime sakoma, kad buvo sužeisti 55 kariai, bet tarp nurodoma, kad nukentėjusiųjų taip pat gali būti tarp civilių.

Pranešime sakoma, kad tiems kariams – eiliniams ir puskarininkiams – buvo duotas leidimas išvykti iš mieste esančios vadavietės. Sužeistieji šiuo metu gydomi ligoninėje, gali būti ir nukentėjusių civilių.

Filmuotoje medžiagoje matyti, kad po sprogimo iš autobuso teliko smilkstantys griaučiai. Naujienų agentūra „Dogan“ skelbia, kad sprogimas įvyko priešais Erdžijo universitetą.

Šis sprogimas įvykdytas praėjus savaitei po Stambule gruodžio 10-ąją surengto 44 žmonių gyvybes nusinešusio dvigubo išpuolio Stambule, už kurį atsakomybę prisiėmė kurdų kovotojai. Šiais metais Turkijoje džihadistai ir kurdų kovotojai surengė virtinę sprogdinimų, per kuriuos žuvo kelios dešimtys žmonių.

Turkijos ministro pirmininko pavaduotojas Veysi Kaynakas per televiziją sakė, kad išpuolis Kaiseryje „deja, yra panašus“ į praėjusį savaitgalį įvykdytus Stambule.

Kaiseris yra vienas pagrindinių miestų centrinėje Turkijos dalyje. Šis pramonės centras paprastai yra laikomas ramiu ir yra gerokai toliau į vakarus nuo pietrytinės Turkijos dalies, kur pastaraisiais metais vyko įnirtingi susirėmimai tarp kurdų kovotojų ir saugumo pajėgų.