83 metų moteris žuvo, sugriuvus jos namo sienai po pirmadienio popietę įvykusio 6 balų žemės drebėjimo, nurodė vienas Nelaimių prevencijos ir mažinimo pareigūnas Bankoke.

„Dar 23 žmonės buvo sužeisti per atskirus incidentus, sukeltus žemės drebėjimo“, – pareigūnas sakė naujienų agentūrai AFP, nepateikdamas daugiau detalių.

Požeminių smūgių židinys buvo arti paviršiaus – tik 7,4 kilometrų gylyje. Jų epicentras buvo atokiame Phano rajone Čiangrajaus provincijoje, nurodė geologai. Žemės drebėjimas buvo jaučiamas už šimtų kilometrų į pietus – iki Bankoko ir netgi Mianmaro komercijos sostinėje Jangone.

„Nuo praeito vakaro (pirmadienį) įvyko šeši dideli pakartotiniai smūgiai, kurių stiprumas – 5–5,9 balo, o paskutinis įvyko šį rytą“, – AFP sakė Meteorologijos departamento pareigūnas Burinas Wechbunthungas pridūręs, jog buvo užfiksuota dešimtys silpnesnių smūgių.

Pirmadienį gyventojai pasakojo matę suskilinėjusius pastatų fasadus, išdužusias parduotuvių vitrinas ir apgadintus kelius, o Phane kelioms valandoms nutrūko elektros tiekimas.

Požeminiai smūgiai jautėsi daug turistų pritraukiančiam Čiangmajaus mieste, esančiam už 160 kilometrų į pietus nuo Čiangrajaus, taip pat už 800 kilometrų į pietus esančiame Bankoke, kur aukšti pastatai siūbavo kelias sekundes.

Stiprių žemės drebėjimų Tailande įvyksta retai – jie kiek dažnesni šalies šiaurėje.