Migrantai, daugiausia 12–45 metų amžiaus bangladešiečiai ir egiptiečiai, praėjusią naktį išvyko iš Abu Kamašo, iškart už sienos kaimyninėje Libijoje, netoli Zavaros, sakoma pranešime.

Dešimtmetis anarchijos Libijoje pavertė šią šalį pagrindine migrantų, jūra mėginančių pasiekti Europą, išvykimo vieta. Pastaroji gelbėjimo operacija yra viena iš panašių Tuniso operacijų, kuriomis siekiama neleisti migrantams kirsti jūros arba juos gelbėti, nes jie plaukia tokiai kelionei netinkamais laivais.

Jie „ketino prasmukti pro jūros sieną Europos kryptimi“, tačiau jų laivą ištiko bėda už 20 kilometrų nuo kranto į pietus nuo antrojo Tuniso miesto Sfakso, pranešė ministerija.

Jos teigimu, migrantai buvo nugabenti į El Ketefo uostą ir perduoti nacionalinei gvardijai. Žuvusio migranto, egiptiečio, kūnas perduotas savivaldybės institucijoms. Tuniso Raudonasis Pusmėnulis AFP sakė, kad dar vienas migrantas yra dingęs.

Tunisas taip pat yra pagrindinis išvykimo taškas, nuo jo iki Italijos Lampedūzos salos – vos 140 kilometrų.

Pasak FTDES teisių grupės, Tuniso pakrančių apsaugos tarnyba per pirmuosius devynis šių metų mėnesius sulaikė apie 19 500 žmonių, mėginusių kirsti Viduržemio jūrą.

Jos teigimu, ši tendencija sustiprėjo nuo birželio, kai buvo įsteigta tiesioginė komunikavimo linija tarp Romos ir Tuniso, siekiant koordinuoti pastangas prieš nelegalią imigraciją ir keistis informacija.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją