Raudonos ir baltos spalvos Tuniso vėliava uždengtas M.Brahmi kartas buvo išvežtas iš jo namų sostinės rajone Arianoje prieš 10 val. vietos (12 val. Lietuvos) laiku į El Dželazo kapines.

M.Brahmi šalininkai ir jo šeimos nariai dalyvavo procesijoje, kurioje nebuvo atstovų iš vyriausybės, vadovaujamos islamiškos partijos „Ennahda“.

58 metų M.Brahmi ketvirtadienį buvo nušautas prie savo namų iš to paties ginklo, kuriuo vasarį buvo nužudytas opozicijos politikas Chokri Belaidas, sakė vidaus reikalų ministras Lotfi Ben Jeddou.

M.Brahmis buvo parlamento narys, atstovaujantis kairiajam nacionalistiniam Liaudies judėjimui, tačiau pasitraukė iš savo įkurtos partijos liepos 7-ąją, sakydamas, kad į ją infiltravosi islamistų.

Politiko našlė Mbarka Brahmi sakė AFP, kad jos vyras bus palaidotas šalia Ch.Belaido, kurio laidotuvės pritraukė dešimtis tūkstančių žmonių ir virto protestu prieš „Ennahda“.

Abiejų politikų šeimos kaltino „Ennahda“ dėl šių nužudymų, tačiau pareigūnai penktadienį sakė, kad tyrimas parodė, jog minėtas atakas įvykdė islamistai, susiję su tarptautinius teroristų tinklu „al Qaeda“.