"Mohammedas Brahmi, generalinis Liaudies judėjimo koordinatorius ir Nacionalinės steigiamosios asamblėjos narys, nušautas prie savo namų Arianoje", - nurodė valstybinė televizija ir oficialioji naujienų agentūra TAP.

Naujienų agentūrai "The Associated Press" vienas opozicinės partijos narys teisininkas Khaledas Khichi pranešė iš ligoninės, kad M.Brahmi nušautas ketvirtadienio rytą.

"Jis buvo visas kulkų suvarpytas savo žmonos ir vaikų akivaizdoje", - per Tuniso radiją verksmingu balsu kalbėjo kitas šio nedidelio kairiųjų judėjimo narys Mohsenas Nabti.

Televizija "Watanya" nurodė, kad M.Brahmį kliudė 11 kulkų - šauta iš arti.

Šiemet nužudytas jau antras opozicijos politikas. Vasario 6 dieną žuvo kairiųjų politikas Chokri Belaidas, dėl ko skubiai atsistatydino ministras pirmininkas, ir kilusi politinė krizė sukėlė grėsmę Tuniso valdžios pertvarkai.

Dėl Ch. Belaido nužudymo vyriausybė apkaltino islamo ekstremistus.

M.Brahmi, arabų nacionalistas, Asamblėjos narys, buvo užsiėmęs naujos konstitucijos parengimu.

Tunise, Arabų pavasario gimtinėje, stengiamasi įvesti demokratišką valdymą po diktatoriaus nuvertimo 2011 metais.

Profesinė sąjunga kviečia visus streikuoti

UGTT, didžiausia Tunise profesinė sąjunga, pareiškė surengsianti penktadienį visuotinį streiką, ir taip bus protestuojama prieš opozicijos veikėjo M. Brahmi .nužudymą, pareiškė profsąjungos vadovai.

"UGTT vykdomasis komitetas nusprendė rengti visuotinį streiką... Tai bus politinis streikas Tunisui apginti ir protestuoti prieš dar vieną politinę žmogžudystę", - sakė UGTT atstovas spaudai Sami Tahri.

Visuotinis streikas buvo surengtas ir vasario 8 dieną - praėjus dviem dienoms nuo opozicijos veikėjo Chokri Belaido nužudymo.