UNIAN korespondentas Rusijoje perduoda, kad ši akcija suderinta su Maskvos merija. Numatoma, kad į ją susirinks iki 50 tūkst. dalyvių. Maršo dalyviai laiko valstybines Ukrainos, Rusijos ir kai kurių Rusijos visuomeninių sąjungų ir partijų vėliavas.

Daugelis prie rūbų pritvirtinę Ukrainos vėliavos spalvų juosteles. Taip pat galima išvysti plakatų su užrašais: „Putiną į teismą!“, „Putinai! Nekurstyk pilietinio karo Ukrainoje“, „Baisu gyventi šioje šalyje“, „Ukraina, atleisk mums“. Prieš žygiuojančių koloną puikuojasi didžiulis plakatas, ant kurio užrašyta: „Už Rusiją ir Ukrainą be Putino“.

Akcijos dalyviai skanduoja: „Karui ne“, „Ukraina, mes su tavimi“, „Muammaras Gaddafi – Putinas“.

Viena iš akcijos dalyvių – rusė Irina Boganceva pažymėjo, kad į šią akciją atėjo, kad atsiprašytų ukrainiečių už Rusijos armijos įvedimą į Krymą.

Viso maršo maršruto metu yra sustiprintos saugumo priemonės, patekti į maršą ir mitingą galima tik po patikros metalo detektoriumi.

Tuo pat metu Maskvoje vyksta ir procesija, kurią organizuoja stačiatikių judėjimas „Laiko esmė“. Akcijos dalyviai reiškia pilietinę poziciją - palaikymą rusakalbiams Ukrainos gyventojams.