„Džiaugiuosi galėdamas pranešti, kad valstybės sekretorius Mike'as Pompeo šiuo metu yra ore ir grįžta namo iš Šiaurės Korėjos kartu su trimis nuostabiais džentelmenais, su kuriais visi nekantrauja susipažinti. Atrodo, kad jų sveikata - gera“, - tviteryje rašė D. Trumpas.

Toks Pchenjano žingsnis laikomas geros valios ženklu prieš artėjantį istorinį D. Trumpo ir Kim Jong Uno susitikimą, rašo BBC.

Kim Hak-songas, Tony Kimas ir Kim Dong-chulas buvo kalinami už antivalstybinę veiklą, jiems teko dirbti priverčiamojo darbo stovyklose.

D. Trumpas sakė, kad dalyvaus, kai ketvirtadienį 2 val. Vašingtono (9 val. Lietuvos) laiku M. Pompeo trys „svečiai“ nusileis Endriuso oro pajėgų bazėje netoli sostinės.

Šių trijų Amerikos piliečių Kim Dong-chulo, Kim Sang-duko ir Kim Hak-songo paleidimas nebuvo netikėtas. Jis laikomas Šiaurės Korėjos geros valios ženklu, ruošiantis D. Trumpo ir šalies lyderio Kim Jong Uno susitikimui.

Pietų Korėjoje gimęs amerikietis pastorius Kim Dong-chulas Šiaurės Korėjoje buvo sulaikytas 2015 metais ir apkaltintas šnipinėjimu. 2016-aisiais jam buvo skirta 10 metų sunkiųjų darbų.

Kim Hak-songas ir Kim Sang-dukas, dar žinomas kaip Tony Kimas, buvo sulaikyti pernai įtariant „priešiška veikla“. Jie abu dirbo užsienio protestantų įkurtame Pchenjano mokslo ir technologijų universitete.

D. Trumpas taip pat pranešė, kad M. Pompeo turėjo „gerą susitikimą“ su Kim Jong Unu ir pagaliau buvo susitarta dėl konkrečios viršūnių susitikimo vietos ir laiko.

Šiame istoriniame susitikime bus kalbama apie Korėjos pusiasalio denuklearizaciją.

Vašingtonas reikalauja, kad Šiaurės Korėja atsisakytų savo branduolinių ginklų programos.