Tokią mintį D. Trumpas išsakė per interviu britų televizijai „GB News“.

„Taigi, jeigu būčiau prezidentas, tą karą užbaigčiau per dieną, prireiktų tik 24 valandų. Gerai pažįstu [Volodymyrą] Zelenskį. Gerai pažįstu [Vladimirą] Putiną“, – kalbėjo jis.

Paklausus, ar D. Trumpas tarpininkautų susitarimui, šis atsakė teigiamai.

„100 proc. Būtų labai paprasta. Labai daug priklauso nuo pinigų. Labai daug priklauso nuo karinės paramos, kurią teikiame, bet aš susitarimą pasiekčiau per 24 valandas. Karas turi baigtis. Karas yra tragedija“, – sakė D. Trumpas.

Jis kritikavo J. Bideną karo Ukrainoje klausimu – pareiškė, jog šis leido Rusijai įsiveržti į Ukrainą.

„V. Putinas niekada nebūtų įsiveržęs į Ukrainą, jei ne šios [J. Bideno]
administracijos, jei ne dabartinės administracijos nekompetentingumas. V. Putinas nebūtų puolęs, apie tai niekada nebuvo kalbos, o aš puikiai jį pažinojau“, – teigė D. Trumpas.

45-asis Amerikos prezidentas per interviu kalbėjo ir apie savo intencijas prieš 2024 metų prezidento rinkimus. Remiantis apklausomis, šiuo metu jis užtikrintai aplenktų Respublikonų kandidatus.

Nigelio Farage‘o per interviu paklaustas, ar nujaučia galįs laimėti prezidento rinkimus, D. Trumpas atsakė turintis „gerų šansų“.

Buvęs JAV prezidentas davė interviu antrą kelionės Škotijoje, kurios metu atidarė golfo aikštyną, dieną.

D. Trumpas taip pat pareiškė, kad J. Bidenas pademonstravo didžiulę nepagarbą, atsisakydamas dalyvauti karaliaus Karolio karūnavimo ceremonijoje gegužės 6 d.

Be to, jis dar kartą pakartojo, kad tai Kinija atsakinga už COVID-19 protrūkį ir kad ji niekada iki galo neatlygins žalos pasaulio šalims ir šių gyventojams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (28)