69 metų vyras dėl sveikatos būklės šeštadienį buvo perkeltas iš sulaikymo vietos į policijos psichiatrinę ligoninę.

Prokurorė išplatino pareiškimą, kuriame sakoma, kad įtariamasis buvo depresyvus ir turėjo minčių apie savižudybę bei teigė „norėjęs žudyti užsieniečius“ po to, kai 2016 m. buvo apvogti jo namai.

Šaudynės kurdų kultūros centre ir netoliese esančioje kirpykloje penktadienį pasėjo paniką Paryžiaus 10-ajame rajone, kur gyvena didelė kurdų bendruomenė ir veikia keletas kurdų parduotuvių bei restoranų.

Vyras paaiškino iš pradžių mąstęs apie išpuolį Paryžiaus Senos-Sen Deni priemiestyje, kur gyvena daug imigrantų, bet galiausiai pasirinko 10-ąjį rajoną.

Kurdų bendruomenėje išpuolis priminė apie 2013 m. išgyventą psichologinę traumą, kai buvo neišaiškintos trys žmogžudystės, dėl kurių daugelis kaltino Turkiją.

Dauguma kurdų bendruomenės narių dabar išreiškė pasipiktinimą Prancūzijos saugumo tarnybomis, kaltindamos jas nesiėmus reikiamų veiksmų, kad užkirstų kelią pastarajam išpuoliui.

Šeštadienį Paryžiaus centre antrą dieną iš eilės kilo audringos demonstracijos, kurių dalyviai susirėmė su policija.

Paryžiaus policijos vadas Laurentas Nunezas sakė BFM televizijai, kad šeštadienį 31 pareigūnas ir vienas protestuotojas buvo sužeisti, o 11 žmonių buvo sulaikyti nes protesto metu nusiaubė aplinką.

Įtariamuoju įvardijamas Williamas M. yra ginklų entuziastas ir jau anksčiau buvo žinomas dėl ginklų laikymo taisyklių pažeidimų, o šį gruodį jis buvo paleistas už užstatą.

2016 m. Senos-Sen Deni teismas į pensiją išėjusį traukinio mašinistą nuteisė už smurtą panaudojant ginklą, bet jis nutartį apskundė. Po metų jis buvo nuteistas dėl neteisėto ginklo laikymo, o 2021 m. jis kaltintas dėl rasistinio smurto, kai parke rytų Paryžiuje kardu dūrė migrantams ir supjaustė jų palapines.

Tuo metu Turkijos prezidento Recepo Tayyipo Erdogano patarėjas užsienio reikalų klausimais Ibrahimas Kalinas dėl smurto Paryžiuje kaltino kurdų kovotojus iš Kurdistano darbininkų partijos (PKK). Socialiniame tinkle „Twitter“ jis patalpino nuotraukas su apverstais ir degančiais automobiliais Paryžiuje.

Turkija ir jos partneriai Vakaruose PKK paskelbė teroristine organizacija.

Kai kurie žmonės dalyvavę protestuose iš tiesų skandavo skanduotes, kuriose minima PKK.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją