Vyriškis, kurio išpuolį greitajame traukinyje Prancūzijoje sužlugdė keleiviai, turėjo savo automatiniam ginklui skirtų 270 šovinių ir butelį benzino, pareiškė antradienį per spaudos konferenciją Prancūzijos prokuroras Francois Molins'as.

25-erių Ayoubas El Khazzani dar turėjo ir pistoletą „Luger“ bei kartonui pjaustyti peilį, taip pat klausėsi džihadistų įrašo tinkle „YouTube“ savo mobiliuoju telefonu prieš išpuolį, sakė F.Molinsas.

„Ayoubas el Khazzani jau būdamas „Thalys“ traukinyje per „YouTube“ klausėsi garso įrašo, kuriame kažkoks žmogus ragino tikinčiuosius kautis, imti ginklą į rankas Pranašo vardu“, – nurodė F.Molinsas.

Dar jis pranešė, kad įtariamasis birželį grįžo į Europą iš Turkijos.

A.El Khazzani birželio 4 dieną skrido iš Ankaros į Tiraną Albanijoje, nurodė prokuroras, bet pats įtariamasis per tardymą neigė savo kelionę į Turkiją. Anot kaltintojų, tokia kelionė galėtų reikšti, kad jis gal būt vyko į karo niokojamą Siriją.

F.Molinsas pareiškė, kad vyksta tyrimas ir A.El Khazzani įtariamas kėsinęsis nužudyti teroristiniais ketinimais, pareiškė, kad įtariamasis sąmoningai apgalvojo savo išpuolį, ir atmetė jo gerokai pritemptą aiškinimą, esą jis ketinęs tik apiplėšti keleivius.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)