Kaip komentare žiniasklaidai sakė Igorio Sikorskio vardu pavadintos 18-osios atskiros kariuomenės aviacijos brigados atstovas Jevgenijus Rakita, visi žuvę pilotai turėjo karininkų laipsnius. Vienas iš jų yra iš Poltavos regiono, likusi dalis – iš kitų regionų.

Yra žinoma, kad nelaimė įvyko vykdant kovinę misiją. J. Rakita pridūrė, kad iki šiol kariškių pavardės ir jų žūties aplinkybės saugumo sumetimais nebuvo atskleistos.

Ukrainiečių pilotuojami „Mi-8“ modelio sraigtasparniai sudužo netoli rytinio Kramatorsko miesto. Nelaimės priežastys nežinomos, trečiadienį televizijai pareiškė Ukrainos karinių oro pajėgų atstovas.

Žuvusiųjų kūnai buvo rasti visiškai sunaikintų sraigtasparnių nuolaužose. Atliekamas tyrimas, kurio metu bandoma nustatyti katastrofos aplinkybes.

Kariuomenei artimi šaltiniai teigė, kad sraigtasparniai antradienį vykdė misiją, tačiau apie galimą numušimą neužsimenama.

Atsisveikinimas su žuvusiais pilotais vyks Poltavoje. Atminimo pamaldos vyks rugsėjo 1-ąją. Pažymima, kad pilotas iš Poltavos regiono bus palaidotas gyvenamojoje vietoje. Likę žuvę kariai bus vežami į paskutinę kelionę gimtuosiuose regionuose.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)